Fractura de gleznă: Cum se manifestă și în ce constă tratamentul

Data publicării:
dr codrin huszar
Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie

Fractura de gleznă este una dintre cele mai frecvente fracturi la nivelul piciorului. Cum o recunoaștem, când riscăm așa ceva și când este necesară intervenția chirugicală, discutăm cu dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie.

Fractura de gleznă apare cel mai frecvent în urma unui traumatism, fie că este vorba de un accident produs la practicarea unui sport, un accident rutier, o cădere de la înălțime sau chiar un pas greșit ori o alunecare pe gheață în sezonul rece. Articulația gleznei este compusă din capetele distale ale celor două oase ale gambei, tibia și peroneul, care se continuă cu talusul, un os mic ce se fixează apoi pe calcaneu. Cel mai frecvent, fracturile sunt maleolare, adică implică proeminențele osoase de la capătul distal al tibiei.

Dat fiind riscul ca vindecarea să se producă defectuos și să afecteze apoi mersul și ortostatismul, este recomandat ca pacienții să se adreseze medicului ortoped pentru orice traumatism sau leziune de la nivelul gleznei. În cazul în care s-a produs o fractură la acest nivel, pacientul trebuie să ajungă la un serviciu de urgențe ortopedice, pentru a beneficia de cele mai bune îngrijiri.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri