Care este rolul medicamentelor în slăbit. Sfaturi pentru cei care vor să slăbească

Data actualizării: Data publicării:
dr doru negru
Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

Rețetele miraculoase pentru slăbit vor fi întotdeauna un miraj pentru oamenii dornici să arate bine fără efort. Totuşi, nu există rezultate fără un mod de viaţă sănătos. Cât este mit şi cât este adevăr în soluţiile pentru slăbit existente pe piaţa medicamentelor, discutăm cu dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Obezitatea constituie o problemă majoră de sănătate publică, nu doar în România, ci și la nivel mondial. Se estimează că, până în 2030, un miliard de persoane din întreaga lume vor suferi de această afecțiune. Cu toate acestea, obezitatea poate fi prevenită. Modificarea stilului de viață, prin adoptarea unei alimentații corecte și sănătoase, prin efectuarea de activitate fizică regulată și susținută și printr-o calitate bună a somnului, reprezintă principalul pas ce trebuie făcut în lupta cu obezitatea. Astfel scade și riscul de apariție sau de agravare a unor boli cum ar fi diabetul zaharat, afecțiunile cardiovasculare sau apneea în somn.

În cazurile severe de obezitate, când pacientul cu un indice de masă corporală mai mare de 40 nu reușește să își controleze greutatea iar starea de sănătate este afectată major, chirurgia bariatrică reprezintă o soluție eficientă în vederea tratării obezității pe termen lung. Acest tip de tratament chirurgical modifică circuitul digestiv și volumul stomacului în vederea obținerii scăderii ponderale, cu impact benefic asupra calității vieții pacientului prin reducerea complicațiilor asociate obezității.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri