Tratamentul chirurgical pentru cancerul de rect

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie generală

Tratamentul chirurgical pentru cancerul de rect presupune unele dintre cele mai avansate și mai moderne intervenții. O echipă oncologică multidisciplinară stabilește pașii de tratament pentru fiecare caz în parte. Despre aceste operații vorbim cu dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie generală.

Cancerul colorectal necesită un tratament integrat, multimodal, care include mai multe metode terapeutice. De cele mai multe ori, intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii trebuie să fie completată cu radioterapie, chimioterapie sau terapie biologică țintită, care să distrugă toate celulele maligne rămase în urma operației și să prevină riscul de recidivă. De asemenea, tratamentul oncologic poate fi indicat și înainte de intervenția chirurgicală, pentru a reduce dimensiunea tumorii.

Chirurgia oncologică rămâne singura metodă terapeutică prin care pot fi vindecate cele mai multe cancere solide, inclusiv cele rectale. În funcție de localizarea și de stadiul tumorii, operația poate presupune îndepărtarea completă a rectului și anusului, cu montarea unei colostome, sau doar excizia tumorii și a unei părți din rect. Intervenția se poate realiza deschis, clasic, printr-o incizie abdominală amplă, sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, cu avantaje importante pentru pacient.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri