CAMPANIE. Gyorgy Frunda l-a reclamat pe primarul PDL din Târgu Mureș

Data publicării:
19112012 20mita 20electorala-34272

„În Târgu Mureș am avut 30 de bannere expuse, trei dintre ele pe proprietate – mai toate dintre ele erau pe proprietăți private – dar trei dintre ele în centru pe o clădire proprietate a bisericii catolice, cu încuviințarea bisericii, pe o proprietate privată. A venit primarul cu poliția locală, au venit, mi-au tăiat bannerele și le-au dus”, a relatat senatorul UDMR în emisiunea „Jurnal de seară”.

„Este infracțiune, potrivit legii alegerilor locale. Acolo am avut bannerele și în 2008, și în 2009, în alegerile locale. N-au deranjat pe nimeni. Acum le-au dat jos. După părerea mea este infracțiune de abuz în serviciu, de distrugere și de furt, săvârșit de primar și de oamenii Primăriei care au făcut acest lucru și de Poliția Locală, care a asistat”, a spus Frunda.

Senatorul, care candidează pentru un noi mandat, a spus că a depus plângere la Biroul Electoral Județean, care, la rândul său, a trimis plângerea la poliție. „I-au chemat, au dat declarații. Știți când îi vor amenda sau va fi caz penal? Abia peste un an”, a arătat cu amărăciune senatorul UDMR. Frunda a subliniat că alegerile au loc peste trei săptămâni și în acest context se presupune că ar trebui păstrate bunele maniere.

„E dreptul meu, al candidatului, de a-mi folosi deșteptăciunea și în argumente, și în imagine, cum vreau eu. De exemplu, bannerul meu are în spate, în fundal, Cetatea Târgu Mureș, care i-a apărat pe târg-mureșeni în 1240, în 1360, când au fost probleme. Sigur, siguranță. A deranjat al naibii, a trebuit dată jos. Nu este o reducere a șansei mele de a fi ales acest lucru?” s-a întrebat Frunda. „Nu împietează asupra egalității de șanse a celor care candidează?” „Ba da”, a răspuns tot Frunda.

El a mai spus că sunt sate maghiare unde numai polițistul e român și unde s-au tăiat bannerele deasupra drumurilor. Distruse, rupte, murdărite…„Și nu găsim oamenii care au făcut-o”, a subliniat candidatul în contextul unei discuții despre campania electorală și mita electorală.

Urmăriți în materialul video atașat discuția mai amplă pe această temă avută de Cosmin Prelipceanu și invitații săi. Social-democratul Miron Mitrea a povestit cum abia și-a mai recuperat grătarul la prima „serbare electorală” cu mici pe care a dat-o în viața sa, iar liberal-democrata Anca Boagiu a evocat o fostă campanie electorală în care asista neputincioasă, la 2 noaptea, la distrugerea bannerelor sale electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri