Actorul cu cele mai multe premii și nominalizări la Oscar

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-Jack Nicholson

Cel mai recent Oscar primit de Jack Nicholson a fost pentru rolul din „As Good As it Gets”. FOTO: Gulliver/Getty Images 

O singură statuetă poate însemna pentru un actor începutul unei cariere de invidiat. Foarte puţini artişti ajung să repete performanţa. Recordul la actori este deţinut de Jack Nicholson, care a câştigat trei premii, din 12 nominalizări. 

Jack Nicholson a primit prima nominalizare în anul 1970, pentru rolul secundar din „Easy Rider”. Dar primul său Oscar a venit odată cu a cincea nominalizare, pentru rolul principal din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Cel mai recent trofeu l-a primit in 1998, pentru rolul principal din „As Good As it Gets”. În plus, Nicholson a mai fost premiat şi pentru rolul secundar din „Terms of Endearment”.

El este unul dintre cei patru actori care au primit nominalizări pe parcursul a cinci decenii de activitate, alături de Michael Caine, Paul Newman şi Laurence Olivier. 

Nicholson este un invitat permanent la gala premiilor Oscar şi a înmânat de-a lungul timpului de opt ori statueta pentru „Cel mai bun film”. Cel mai recent, acest lucru s-a întâmplat în 2013, alături de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

Doar doi actori s-au apropiat de performanţa lui Nicholson. Ambii au primit câte trei Oscaruri pentru interpretare. Daniel Day-Lewis are acasă trei trofee dintr-un total de cinci nominalizări, iar Walter Brennan a fost premiat pentru trei roluri secundare.

Multe lucruri s-au schimbat în cetatea filmului de când Jack Nicholson joacă şi se joacă. Un lucru a rămas constant: ochelarii de soare pe care marele actor îi poartă cu orice ocazie. 


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 07:30.

Intraţi pe site-urile digi-film.ro sau digi24.ro, propuneţi favoriții dumneavoastră şi puteţi câştiga produse originale OSCAR sau unul din cele trei sisteme Home Cinema performante! Pentru mai multe detalii, accesaţi digi-film.ro sau digi24.ro. Înscrierile la concurs au loc în perioada 24-26 februarie, iar tragerea la sorți are loc pe 27 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri