Mov Crăciun dăruieşte un viitor | Maria Crăciun, tânăra cântareaţă câştigătoare a numeroase trofee

Data publicării:
maria craciun mov craciun

Maria Crăciun se pregăteşte pentru o carieră în muzică. Îşi doreşte să fie admisă la Conservator. Actorul Vlad Vasiliu, de la Teatrul Dramatic Galaţi, unde adolescenta a ţinut spectacole, spune că artiştii i-au recunoscut de mult talentul.

„Maria s-a dezvoltat în timp. E un copil deosebit, e un copil care are ambiţie, vrea să cânte şi vrea să se afirme. Asta este cel mai important lucru. Măriuca noastră este nemaipomenită, oameni buni! Maria trebuie preluată, adoptată de comunitate şi trimisă la toate festivalurile mari, internaţionale, pentru că ne face cinste şi va duce numele peste hotare”, spune actorul Vlad Vasiliu.


Are doar 15 ani, din care opt i-a petrecut pe scenă. Pasiunea Mariei Crăciun pentru muzica pop i-a adus deja peste 15 premii şi trofee, naţionale şi internaţionale. Talentul i l-a descoperit mama sa, Cătălina, când Maria avea cinci ani.

„Era foarte mică. (...) am zis să o duc într-un loc unde se simte bine, la casa de cultură, unde a avut o scenă. Apoi a urmat o pregătire foarte consecventă. (...) A luat premiu după premiu”, spune Cătălina Lovin, mama Mariei.

Adolescenta a câştigat primul mare trofeu la Chişinău. A luat apoi premii în Italia, la San Remo Junior sau în Belarus, la competiţia "Ţărilor Ruse". În urma succesului din Italia, Maria a fost inclusiv invitată să cânte la Vatican, alături de solişti cunoscuţi, ca Al Bano.

„Al Bano, am cântat alături de dânsul, în Roma, când am fost în faţa Papei, am cântat toţi împreună, a fost un moment important. Şi după doi ani, dânsul a venit şi a concertat în Bucureşti. Şi m-a invitat să cânt alături de dânsul două piese. Şi nu vă pot descrie ce experienţă şi câte emoţii sunt în astfel de momente. A fost un lucru pe care, cu siguranţă, nimeni nu-l poate uita. Sunt un copil foarte fericit, pentru că fac din tot sufletul ceea ce-mi place.” , povesteşte Maria Craciun, solistă.

Acum, Maria face naveta de la Galati la Bucuresti, pentru a lua ore de canto cu profesori din Capitală. Vrea sa devină cantăreaţă, dar drumurile şi participările la concursuri costă. Mama elevei este singura care întreţine familia dintr-un salariu de asistent maternal.

Este foarte costisitor. Chiar şi un drum la Bucureşti, este foarte costistitoare şi activitatea asta de a lua ore de canto. Fiecare lucru legat de evoluţia unui artist se plăteşte în bani. Câteodată, făcând o statistică a banilor care intrau în casă şi a celor care ieşeau, da, am spus că nu se mai poate aşa, că nu mai pot. Dar am luat-o mereu de la capăt”, spune Cătălina Lovin, mama Mariei.

„Au fost momente când a fost foarte greu şi am spus că nu mai putem merge mai departe. Şi ea a spus: "Bine, nu mai mergem acum, dar mai târziu o să mergem mai departe".

M-am simţit tot timpul datoare, având în casă aşa o minune de copil, fără falsă modestie, am zis că dacă Dumnezeu mi l-a dat şi eu sunt gata să fac totul pentru el. Ea a fost omuleţul care mi-a insuflat putere”, completează mama Mariei.

Pentru Maria Crăciun, dragostea pentru muzică este mai puternica decat orice obstacol.

„Aş vrea Conservatorul foarte mult, sper să mă ajute Dumnezeu să ajung acolo. Lupt foarte mult. Îmi doresc să fiu sănătoasă, alături de familia mea şi să pot merge mai departe pe ceea ce-mi doresc să fac din tot sufletul, pentru că este foarte greu în ziua de azi să răzbaţi în muzică. Dar ştiu că într-o zi voi reuşi”, afirmă Maria Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri