Sari la conținut

PREMIILE OSCAR 2015. Nominalizările pentru „cel mai bun actor într-un rol secundar”

Robert Duvall este deţinătorul unui premiu Oscar în anii 80 pentru rolul din „Tender Mercies”. Acum, tată despotic şi judecătorul din filmul cu același nume, un magistrat suspectat de crimă, Duvall este asistat la proces de fiul său, avocatul intepretat de Robert Downey Jr.

Mark Ruffalo a început ca actor de comedie şi nu a trecut neobservat în filmele „13 going on 30” sau „Just like Heaven”. În ultimii ani, l-am văzut în roluri dramatice din „Shutter Island” sau „Now you see me”. În urmă cu cinci ani a fost nominalizat la Oscar pentru rolul secundar din „The kids are all right”. Acum, pentru rolul din „Foxcatcher”. El este David Schultz, câștigătorul medaliei de aur la wrestling, asasinat de John du Pont, milionarul bolnav psihic.

În „Whiplash”, J.K. Simmons este profesorul de muzică Terence Fletcher. Pentru acest rol, actorul a fost deja recompensat cu un Glob de Aur și cu un premiu BAFTA la categoria cel mai bun actor în rol secundar. Pe J.K. Simmons, actor atât de filme, cât şi de seriale, l-am mai văzut în „Spiderman” 1,2 și 3, „Up, in the air” sau „The words”.

Cu rolul din Birdman, Edward Norton capătă a treia nominalizare la Oscar. În film, Norton își explorează dimensiunea comică: personajul său, Mike, este un actor de teatru macho, energic, care îl provoacă pe Sam Riggan, celebru pentru interpretarea din tinerețe a unui supererou. Edward Norton mai joacă într-un alt film nominalizat şi favorit în acest an, The Grand Budapest Hotel.

După roluri memorabile precum cele din „Great Expectations”, „Before sunrise” sau „Training day”, Ethan Hawke s-a alăturat experimentului cinematografic „Boyhood”. Este tatăl puștiului din prim-planul poveștii, și, la fel ca restul echipei de actori, a jucat timp de 12 ani în această poveste emoționantă de viață. Cu acest rol, Ethan Hawke este la a 4-a nominalizare la Oscar.

Digi 24 și DigiFilm difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câștigători în noaptea dintre 22 și 23 februarie, începând cu ora 2.00.