EDIȚIE SPECIALĂ. Campania „Raport de țară”, o radiografie a României

Data publicării:
foto4 editat-1

Liviu Dragnea a refuzat să-și prezinte, la Digi24, viziunea despre regionalizare

Zeci de membri ai echipei Digi24 au discutat, în Piața Constituției, cu Sanda Nicola, Cosmin Prelipceanu și Dan Suciu despre campania „Raport de țară” și despre perspectivele regionalizării în România.

Cosmin Prelipceanu a ținut să precizeze că ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea „a avut o poziție cel puțin stranie în legătură cu regionalizarea și cu demersul jurnalistic al Digi24”.

În mod insistent, l-am sunat și l-am invitat să vină să stea de vorbă cu noi, să stea de vorbă cu invitații noștri, să le spună telespectatorilor care este viziunea lui și care sunt pașii pe care îi va urma pentru regionalizare”, a spus Cosmin Prelipceanu.

El a povestit că, în cele din urmă, Liviu Dragnea a avut un răspuns la invitațiile repetate ale jurnaliștilor Digi24. „Lăsați-mă în pace! M-am săturat de insistența voastră. Nu vreau să vorbesc cu voi”, a spus ministrul Dragnea, potrivit lui Cosmin Prelipceanu.

Votul telespectatorilor, diferit de cel al juriului

Moderatorii ediției speciale „Raport de țară” au prezentat voturile pe care le-au obținut județele, la finala acestei etape a campaniei. Județele votate de telespectatori nu sunt însă și cele care au primit cele mai mari note din partea juriului.

Astfel, în voturile telespectatorilor, Brașovul ocupă primul loc, cu nu mai puțin de 49.808 voturi, urmat de Sibiu, cu 43.625 de voturi. Urmează județele Galați, cu 20.519 voturi, Bihor, cu 14.408 voturi, și Argeș, cu 14.051 voturi.

Pe ultimele locuri, în topul telespectatorilor, se află Harghita (1.529 voturi), Călărași (1.248), Vrancea (1.248), Ialomița (767) și Ilfov (437).

În schimb, în votul juriului, pe primul loc se află Clujul, cu 85 de puncte, urmat de municipiul București, cu 83 de puncte, Timiș și Sibiu, fiecare cu câte 82 de puncte, Brașov, Argeș și Prahova, cu câte 79 de puncte, și Bihor, cu 78 de puncte.

Pe ultimele locuri se află Călărași cu 50 de puncte, Vaslui, cu 46 de puncte, Ialomița – 44 de puncte, Giurgiu – 42 de puncte și Teleorman, județul lui Liviu Dragnea, care coordonează proiectul de regionalizare a României, cu doar 22 de puncte.

În fiecare săptămână, juriul a dat județelor din competiție note între 1 și 10, pentru mediul de afaceri și administrație, specific local și calitatea vieții.

Traian Băsescu, la Digi 24: Nu cred că se va face regionalizare în România

Actualul Guvern și domnul ministru Dragnea au început greșit, au început de la vârf spre bază, în loc să înceapă de la bază spre vârf. Baronii județeni se băteau care să fie șeful regiunii”, a declarat președintele Traian Băsescu despre regionalizare, într-un interviu acordat în cadrul campaniei „Raport de țară”.

Președintele a felicitat Digi24 pentru această campanie. „Ne-ați dat o ocazie să aflăm că în România nu se întâmplă numai accidente, crime, furturi și că nu asistentele tv sunt inima, viața acestei țări, ci comunitățile, oamenii care au patriotismul lor local”, a spus Traian Băsescu.

Victor Ponta: „Regionalizarea se va întâmpla în acest mandat”

Regionalizarea este un proiect al României. Eu nu cred că trebuie să reinventăm roata, dar nici să ne opunem atunci când se dovedește eficientă. Se va întâmpla în acest mandat, dacă vreți să fiu foarte politic și diplomat”, a declarat premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat Digi24 în cadrul campaniei „Raport de Țară”.

Și eu încerc, de fiecare dată, să văd România mult mai frumoasă și mai puternică decât suntem obișnuiți să comentăm în fiecare zi. Este o țară care a străbătut un drum foarte lung din 1990 până acum, și asta văd, în special străinii care vin mai rar în România”, a adăugat premierul.

Urmăriți AICI emisiunea live!

Timp de cinci luni, începând din 1 martie, Digi24 a realizat o adevărată radiografie a României. În cifre, campania Digi24 arată astfel: 300 de tehnicieni implicați în peste 650 de transmisiuni live, 5.000 de kilometri de fibră optică folosiți, peste 50.000 de kilometri străbătuți în întreaga țară.

Peste 100 de jurnaliști din București și din stațiile locale Digi24 au realizat peste 800 de materiale.

Cosmin Prelipceanu a vizitat, în ultima jumătate de an, 20 de județe și Bucureștiul, iar înalte 21 de județe dezbaterile au fost moderate de Sanda Nicola. 

Din toamnă, campania marca Digi24 continuă cu noi teme de dezbatere. „Ne gândim să continuăm, pentru că am obținut un bagaj uriaș de informații, de imagini, de povești, de oameni interesanți, care merită să apară la televizor”, spune Cosmin Prelipceanu. 

_________________

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ a făcut radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. Pe raportdetara.digi24.ro găsiți toate materialele realizate pe durata campaniei, precum și clasamentul județelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri