Unde poate duce un comentariu răutăcios pe rețelele sociale. Cum au afectat-o pe polițista Geta jignirile de pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
doamna geta politista mai
Foto: Facebook

V-ați întrebat vreodată ce impact au comentariile jignitoare de pe rețelele de socializare? Odată aruncate în spațiul infinit al online-ului, cuvintele pot face mai mult rău decât ne imaginăm. Iar armele celor expuși în fața publicului virtual nu sunt prea multe. Urmăriți un nou episod din campania "România NEbunului Simț".

Doamna Geta, o polițistă de la Brigada Rutieră, a stârnit, fără voia ei, multă vâlvă pe internet. Un "binevoitor" s-a gândit să o fotografieze în timp ce era la muncă și a crezut de cuviință că e musai ca poza să apară pe Facebook. De parcă nu ar fi fost destul, a scris și un text: "Poliţia Română îşi face publicitate pe pagina lor cu fotomodele... Dar în trafic te opreşte asta. Cum reacţionezi?" Întrebarea nu a rămas fără răspuns. Zeci de internauți s-au grăbit să lanseze comentarii jignitoare legate de aspectul fizic al femeii.

Comentariu Facebook: "Halal apărător al legii, arată ca mine după 2 nopți în pijamale, ce să mai zic să mai alerge și după un hoț de buzunare".

Cristian Florea - expert rețele sociale: Faptul că în momentul în care deschizi internetul nu ai nevoie de educație, de bun simț sau de cunoștințe permite oricărui om să se ia de alți oameni sau să facă mișto de el și așa mai departe.

Comentariu Facebook: "Suntem de plâns dacă așa arată un polițist în uniformă".

Comentariu Facebook: "Te rogi să nu pice pe tine".

Comentariu Facebook: "Probabil fac accident înainte să apuc să opresc fiindcă-mi distrage atenția de la trafic".

Unde poate duce un comentariu răutăcios

Cristian Florea - expert rețele sociale: Din păcate nu prea ai cum să te lupți cu asta. Nu poți să te duci la Facebook și să le zici: circulă o poză cu mine, vă rog să o ștergeți. Nu o să te bage în seamă.

Imaginea nu a fost ștearsă nici până astăzi. Cuvintele grele și jignirile au afectat-o atât de mult pe polițistă, încât a simțit că imaginea ei a făcut de râs imaginea Poliției. A vrut să își predea insigna, dar în cele din urmă, colegii au convins-o să nu facă acest pas.

Sânziana Negru: Cineva mi-a spus că și-ar dori să mor

Sânziana Negru – vlogger: Cineva mi-a spus că și-ar dori să mor pentru că sunt din Republica Moldova și am accent atunci când mă duc acolo și îi vine să vomite și că speră să mor și eu și toți moldovenii veniți în România..

Cristian Florea - expert rețele sociale: Eu cred că singura regulă pe care trebuie sa o știm pe rețelele sociale este să avem bun simț. Dacă nouă nu ne convine ca cineva sa spuna un lucru despre noi, nici noi să nu-l spunem despre altcineva.

Sânziana Negru – vlogger: Sunt foarte multe mesaje legate de aspectul fizic. De exemplu, am postat acum o lună o poză în care mi se vedeau niște colăcei în zona taliei, natural zic eu... și cineva mi-a zis: "nu suntem obligați să îți vedem grăsimile pe Instagram, du-te la sală."

Teodora Iacob - jurnalist Digi24: Tu ai un mod de operare, blochezi anumiți utilizatori?

Lucian Mîndruță - realizator DigiFM: Da, la mine pe wall e cumva o tradiție pe care am moștenit-o din televiziunile în care am lucrat până acum și care spune așa: trebuie să te poți uita la pagina mea de Facebook și cu copiii, mai mult, un copil să poată citi o postare de acolo, fără să fie ceva urât sau vulgar.

Cristian Florea - expert rețele sociale: Informațiile negative, cele care nu aduc plus valoare, sunt share-uite mai degrabă decât altele, eu cred că e în natura umană să dai share, să arăți ia uite ce nașpa sunt ăștia.

Lucian Mândruță: Lumea te înjura pentru că exiști

Lucian Mîndruță - realizator DigiFM: Sunt câteva tipologii de comentarii: îi spui unuia, băi, ai observat nu știu care chestie? Și el îți răspunde: lasă, mă, că și tu acum 5 ani ce făceai, dar nu are nicio legătură... De exemplu, îi spui, ai văzut știrea cu norul radioactiv că e falsă? Și el zice, da mă da și tu acu 10 ani făceai emisiuni cu Brucan. Ce legătură are una cu alta, asta se numeste "whatabout-ism", când nu știu să raspund ceva întreb, dar indienii care au fost omorâți de americani, nu ne gândim și la ei. Mai este comentariul când pur și simplu vine și înjură, te înjură că de ce ai pălărie, sau de ce ai bicicletă și dacă nu ai bicicletă, de ce nu ai bicicletă? Ce faci în situația asta, în care lumea te injură pur și simplu pentru că exiști? Aici trebuie doar să le spui să vorbească frumos.

Vorbe aruncate la întâmplare în mediul online

Sânziana Negru – vlogger: Dau block contului, dau block în mintea mea persoanei respective și încerc să nu o iau personal și să merg mai departe pe drumul meu, pentru că n-are sens. Sunt oameni care au confortul ăsta, că se ascund în spatele ecranului și de aici eu pot să zic ce vreau, nu îmi asum nimic, ți-l las, ți-l dau și gata, ți-am zis-o...

Jignirile din mediul online sunt la ordinea zilei în toată lumea. Jimmy Kimmel a invitat celebritățile să citească cele mai răutăcioase comentarii pe care le-a găsit despre ele.

Selena Gomez: Selena Gomez se aude chiar acum la radio. Există volum mai scăzut decât MUTE?! Îmi pare rău.

Julia Robers: Sunt oameni care cred că Julia Robers arată bine? Gura ei gigantică arată de parcă ar putea înghiți un elefant dintr-o îmbucătură.

Jessica Biel: Dentistul meu din Asia spune că Jessica Biel are dinți de cal.

No Doubt: Dragă No Doubt, singurul lucru pe care îl pun la îndoială este dacă muzica voastră mă face să vomit sau să mă sinucid și apoi să vomit. Cu drag, toată lumea!

Matthew Perry: Am sindromul "Matthew Perry Syndrome". Sunt un ratat sarcastic cu un cap imes. Ce e în neregulă cu capul meu?

John Krasinski: Fața ta arată ca a unui prost! Te urăsc, John Krasinski!

Citiți și:

Lecție de viață dată de MAI pe Facebook, după ce o polițistă a devenit ținta ironiilor pe internet din cauza aspectului fizic

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri