GENERAȚIA X | Andreea Bonta, geodez în Elveția: Voiam să mă trezesc dimineața cu plăcere de a mă duce la muncă

Data actualizării: Data publicării:
andreea bonta

La 27 de ani, Andreea Bonta este inginer geodez la o firmă cu o tradiţie de peste 200 de ani din Elveţia.

S-a născut într-o comună din Alba, a absolvit Facultatea de Geodezie din Bucureşti şi a plecat din ţară în 2011 ca să studieze un master internaţional în Stuttgart.

A vrut să lucreze cu aparate de ultimă tehnologie, despre care în România citise doar în cărţi şi să înveţe de la cei mai buni.

A făcut practică la o firmă din Elveţia cu o tradiţie de peste 200 de ani în domeniu şi acum lucrează pentru ei ca inginer geodez.

Prin multă muncă a reuşit să demonstreze că nu este cu nimic mai prejos decât ceilalţi ingineri, cei mai mulţi dintre ei veniţi din alte ţări occidentale.

„În România, geodezie în momentul de față înseamnă cadastru, poate cel mult măsurători inginerești, dar cam atât. Nu aș fi putut să fac în România ce fac acum”, a declarat Andreea Bonta într-o discuție purtată prin Skype cu reporterul Digi24 Mariana Pop. „Sunt test engineer, în Departamentul de Project Management și lucrez îndeaproape cu Departamentul de Cercetare și Dezvoltare și asta înseamnă că sunt implicată în produs de la faza incipientă, de idee, până la produsul finit”, a explicat Andreea.

„Voiam să mă trezesc dimineața cu plăcere de a mă duce la muncă. Ăsta a fost visul meu dintotdeauna (...) E un sentiment frumos să vezi că ideile tale ajung în ultima tehnologie”, spune Andreea Bonta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri