Sari la conținut
News Alert

Avertismentul ambasadorului SUA după succesul la locale a unor candidaţi penali

"Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari", a afirmat, miercuri, ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, citat de Agerpres.

Diplomatul, totodată, că nu îi este uşor să desluşească opţiunile majorităţii alegătorilor: "Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție".

Intervenţia publică a ambasadorului SUA a avut loc cu ocazia unei întâlniri pe care Hans Klemm a avut-o cu studenţi ai Universității din București, unde a susținut discursul "NATO in the 21st Century" și a răspuns întrebărilor puse de tineri.

Cu această ocazie, oficialul a lansat partidelor un apel, de a selecta oameni "care vor reprezenta România viitorului", amintind totodată audienţei că "România a fost o insulă de stabilitate în această parte a lumii. (...) A fost văzută în regiune ca model pentru lupta împotriva corupției. (...) DNA a fost rugată de alte țări să asigure asistență în ceea ce privește lupta împotriva corupției", a precizat Klemm.