Sari la conținut

FOTO. Piedone nu se lasă. Campanie acerbă de strângere de semnături

Cristian Popescu Piedone a publicat o fotografie în care a argumentat că legea 115/2015 îi permite să își depună candidatura încă o dată cu precizarea „oricât s-ar strădui unii să vă convingă că nu mai pot candida, legea spune altceva”. 

Fostul primar al Sectorului 4 a adus mai multe argumente pentru a susține faptul că își poate depune candidatura din nou:

1. candidatura lui a fost respinsă pe baza unei „aprecieri subiective” (neîndeplinirea numărului de semnături cerut de lege) nu în baza neîndeplinirii unei condiții prevăzute de lege

2. termenul limită pentru depunerea candidaturilor nu a expirat

Foto: captură Facebook

3. legea 115/2015 nu dispune că în cazul în care hotărârea de admiterea a candidatului este respinsă de instanță, candidatul nu își poate depune din nou dosarul de candidatură

4. dacă dosarul de candidatură al unui candidat este respins de BEC deoarece dosarul este incomplet, candidatul are timp până la împlinirea termenului limită de depunere a candidaturilor să își revizuiască dosarul 

Foto: captură Facebook

Argumentele prezentate mai sus au fost aduse de Cristian Popescu Piedone pe pagina lui de Facebook. De asemenea, fostul primar a scris că a demarat o nouă campanie de strângere de semnături pentru candidatura sa. 

5

Amintim că Tribunalul București a decis, marți, că fostul primar al Sectorului 4 nu poate candida pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 4. 

Tribunalul București a explicat decizia luată: „jumătate din semnăturile prezentate nu îndeplineau condițiile legale.”

Asta deoarece legea electorală prevede că o persoană care semnează pentru un candidat trebuie să menționeze foarte clar cetățenia, data nașterii, adresa domiciliului și să aibă cel puțin 18 ani.

Judecătorii de la Tribunalul București au analizat prin sondaj semnăturile depuse pentru candidatura lui Cristian Popescu Piedone și au ajuns la concluzia că, din totalul de 5.076 de semnături, 2.550 nu îndeplineau condițiile pentru că fie nu era menționată cetățenia persoanelor care au semnat, fie că unele persoane nu împliniseră vârsta minimă pentru a vota, fie că altele nu au declarat cu exactitate adresa la care domiciliază cu atât mai puțin în sectorul 4, așa cum prevede legea.


Pe aceeași temă