Sari la conținut

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Portret de candidat: Dan Diaconescu

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În prima parte a anilor 90 este jurnalist la cotidienele Dimineaţa şi Jurnalul Naţional. În 1995, devine propriul său patron. Înfiinţează cotidianul Oglinda, iar apoi televiziunea OTV, care intră oficial în emisie în septembrie 2001.

După doar un an, Consiliul Naţional al Audiovizualului îi suspendă emisia. În aprilie 2004, OTV revine în grila de programe a furnizorilor de cablu. Celebră a rămas perioada 2007 - 2008, când Dan Diaconescu dedică 239 de ediţii consecutive subiectului dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu. Televiziunea continuă să fie drastic penalizată de CNA şi rămâne fără licenţa de emisie în ianuarie 2013, după ce nu reuşeste să plătească amenzile adunate în anii 2009, 2010, 2011 și 2012.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În iunie 2010, Dan Diaconescu este reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat de şantaj şi ameninţare, după ce i-ar fi cerut bani primarului din comuna arădeană Zărand, ca să nu facă public un material compromiţător. Este eliberat după 48 de ore, moment în care transmite public un mesaj:

„Dona, comută pe DDTV, unde sunt desene animate, fiindcă tatăl tău îți va ceda ție televiziunea și el va intra în politică (...) Am hotărât împreună cu colegii mei formarea unui partid politic care se va chema Partidul Poporului. Vă anunț că la alegerile următoare, când vor fi ele, voi candida. Este, de acum, oficial”, declara Dan Diaconescu la 25 iunie 2010.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În august 2010, la doar o lună după eliberare, Dan Diaconescu depune la tribunal cererea de înfiinţare a Partidului Poporului. După judecarea mai multor contestaţii, Curtea de Apel admite, în septembrie 2011, înregistrarea ca formaţiune politică a Partidului Poporului - Dan Diaconescu. PPDD participă la alegerile parlamentare din 2012 şi obţine 68 de mandate. Nu şi pentru Dan Diaconescu, învins de Victor Ponta într-un colegiu de Camera Deputatilor din judeţul Gorj.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Dan Diaconescu este astăzi preşedinte de onoare al formaţiunii şi candidat la alegerile prezidenţiale.

„Noi vizăm poporul român, poporul e așa cum este, e plin de oameni care-și vând votul, e plin de oameni care au multă speranță, e plin de oameni care sunt eficienți acolo unde sunt, dar e plin și de oameni care trădează, așa cum s-a mai întâmplat, din păcate, în istorie”, spune Dan Diaconescu.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!