Sari la conținut

Ce spune Emil Hurezeanu despre mesajele transmise de V. Ponta și K. Iohannis în cea de-a doua confruntare directă

În aproximările mai raționale, tactic mai adecvate, în jocul de picioare mai bine concentrat, domnul Ponta nu propune formule noi, altele decât înlăturarea lui Băsescu. Cu tot ce înseamnă asta. Domnul Ponta e, mai degrabă, captivul domnului Băsescu decât domnul Iohannis, deși acuzațiile de băsism îl privesc mai mult pe domnul Iohannis, în viziunea domnului Ponta”, remarcă Emil Hurezeanu.

În generalizările spuse sentențios, ca și cum ar avea, tot timpul, o premisă de principialitate pe care noi o împărtășim, totuși, domnul Iohannis propune o formulă de schimbare fundamentală”, apreciază jurnalistul.

În opinia sa, „un mesaj de înnoire, chiar dacă cu accente utopice, dar convingătoare pentru cei care vor o schimbare îl are Iohannis”.

De cealaltă parte, „un mesaj de funcționalitate, de continuitate e rezerva domnului Ponta”, spune Emil Hurezeanu.

Jurnalistul remarcă, însă, absența din dezbaterea din această seară a unor teme precum politica externă și relația președintelui cu serviciile secrete. „Președinții sunt datori cu liniile strategice, cu doctrinele de contemplare a soluțiilor majore. Și asta trebuie discutat”, afirmă Emil Hurezeanu.

Amândoi își păstrează partizanii. Între turul I și turul II observ o evoluție între două atitudini și două cadențe de transformare, în care, în tabăra domnului Iohannis ar intră nu numai votanții celorlalţi candidați din prima încercare, dar și cei care fac parte dintr-o nouă generație și biologică, și aspirațională”, concluzionează jurnalistul.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!