Ediție specială „Ca-n filme”. Nae Caranfil: „Eu nu cred în patriotism”

Data publicării:
02122012 20m 20ca 20n 20filme 20patriotism-36497

În reportajul de duminică, echipa „Ca-n filme” a măsurat cât de credibil, cât de penibil și, mai ales, cât de vandabil este patriotismul în cinematografie.

Învitat în emisiune, cunoscutul regizor Nae Caranfil abordează tema patriotismului cu foarte mare scepticism. „Eu nu cred în patriotism sau nu cred în patriotismul acesta pe care îl învăţăm la şcoală, sau pe care îl desprindem din cărţi sau din articole de ziar. Cred că patriotismul sunt prietenii, familia... sau sentimentul de patriotism de referă în primul rând la prieteni, la familie, la cultura şi trecutul tău personal, şi nu are nicio legătură cu harta”, a spus celebrul regizor român.

Alături de regizorul Nae Caranfil, au mai comentat acest subiect actriţa Mirela Zeţa şi politologul Cristian Pârvulescu.

Actorul Ionuț Grama a fost cel care a prezentat ediția festivă a emisiunii „Ca-n filme”, dedicată filmelor patriotice. Actorul român deţine unul dintre rolurile principale în producţia horror „The Devil Inside”, un hit-surpriză la box-office-ul mondial de la începutul anului (încasări de 101 milioane de dolari). Grama a avut un rol şi în „O lună în Thailanda” şi va mai apărea în filmul lui Nae Caranfil, „Closer to the Moon”.

Urmăriți reportajul integral, în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri