Eduard Hellvig: Anul acesta, Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii

Data actualizării: Data publicării:
hellvig face declaratii
Eduard Hellvig a scris pe X că Ziua Națională de anul acesta îl „găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eduard Hellvig a scris pe platforma X că Ziua Națională de anul acesta îl „găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii - tradiții, familie, prieteni de suflet”. „Anul acesta este despre semnificațiile mereu în evoluție ale României personale și despre datoria pe care o avem încă față de țară” a mai spus fostul director al SRI.

În altarul oricărei biserici din Transilvania sau de oriunde de pe cuprinsul țării, un drapel românesc cât de mic străjuie între icoane.

În altarul personal ce mi-a fost casa părintească, am deschis ochii în fiecare dimineață lângă cartea de rugăciuni de pe măsuță alături de micul steag tricolor. Ani de-a rândul, acestea mi-au fost primele imagini ale dimineții și cele din urmă înainte de culcare.

Sărbătoarea națională de anul acesta mă găsește după multă vreme departe de festivitățile oficiale în care toți invitații primesc cocarde tricolore identice. La 1 decembrie 2023 pot avea propria mea cocardă, propria mea idee despre România.

Anul acesta, Ziua Națională mă găsește reîntors la semnificațiile personale ale sărbătorii - tradiții, familie, prieteni de suflet.

Anul acesta este despre semnificațiile mereu în evoluție ale României personale și despre datoria pe care o avem încă față de țară. Anul acesta este din nou despre măsuța cu tricolorul și cartea de rugăciuni.

La mulți ani, România”, a scris Eduard Hellvig pe platforma X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri