Margit Şerban, medicul care trăieşte pentru a le da speranţe copiilor bolnavi

Data publicării:
10 2003marghit-53988

Pe lângă toate aceste realizări, Margit Şerban a făcut şi primul transplant de măduvă în România.

În urmă cu 13 ani, doctorul Margit Şerban a ridicat de la zero o clinică de oncopediatrie în Timişoara. Nu a primit niciun ajutor de la statul roman. În schimb, a convins străinii să investească în planurile ei.

„Au văzut în mine un om luptător. Am reuşit să devenim şi la ora actuală singurul centru din România care avem acces la registrul mondial de celule stem, de donări de celule stem şi asta n-am sperat”, declară medicul Margit Şerban.

Acum, clinica este dotată la standarde internaţionale şi o mulţime de copii scapă de boli cumplite datorită profesorului Margit Şerban.

Nu este respectată doar de pacienţi. Pentru colegi, este un adevărat model.

„Doamna profesor este o enciclopedie. În primul rând aş spune că cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat au fost dragostea şi preocuparea pentru binele copiilor şi pentru viaţa copiilor. Doamna profesor se trezeşte la 4.00. Este prima care vine în clinică şi este ultima care pleacă”, povesteşte onf. dr. Smaranda Arghirescu, medic primar onco-pediatrie.

Iar clinica de oncopediatrie nu este singurul proiect in care a pus suflet. La Buziaş, o mulţime de bolnavi sunt trataţi gratuit datorită profesorului Margit Şerban, dar şi soţului său, medic diabetolog.

Cine poate beneficia de aceste tratamente aflaţi din materialul video ataşat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri