10 elicoptere noi pentru misiunile SMURD de salvare

Data actualizării: Data publicării:
"Howdy, Modi" Event Welcomes Indian Prime Minister Narendra Modi To Houston, Texas

Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat trei elicoptere noi pentru misiunile SMURD şi vrea să achiziţioneze încă şapte pentru acțiuni de salvare aeriană. Contractul semnat la începutul lunii prevede livrarea unor aparate de zbor cu performanțe superioare celor de acum.

Odată cu noile aparate de zbor, piloții SMURD trec de la sistemul de stabilizare în trei axe la cel în patru axe. Concret, instalațiile electronice montate pe noile aparate de zbor simt rapid orice variație de altitudine și o corectează într-un timp foarte scurt.

Cu 65 de milioane de euro, guvernul cumpără 10 elicoptere, servicii de logistică și instruire a personalului, fără operaţiuni de mentenanţă. Acum, elicopterele SMURD aflate în uz îşi fac reviziile la o fabrică din județul Brașov.

Gabriel Ciornei, director operațional Airbus Helicopters România: Lucrarea majoră, care este de o mie de ore, imobilzează aparatul în jur de patru săptămâni. Elicopterul trece prin toate fazele care, mă rog, compun această activitate, de mentenanță: demontarea, expertizarea sistemelor, retușurile care se fac, în urma acestei expertize, remontările, probele la sol și probele în zbor.

Elicopterele Airbus H135 sunt folosite de aproape 300 de operatori din peste 60 de țări.

Cele 10 elicoptere H135 folosite la misiuni SMURD vor fi livrate în termen de patru ani.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri