12 persoane reținute în dosarul mitei din spitalele Covid. Printre reținuți este și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov

Data actualizării: Data publicării:
mita spitale
12 persoane, reținute în dosarul mitei din spitalele Covid. Foto: Getty Images

12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor de joi din spitale. Procurorii și ofițerii anticorupție au verificat birourile unor responsabili cu achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție.

Cei vizați sunt bănuiți că favorizau anumite firme pentru a putea furniza echipamente necesare medicilor. 

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Braşov au făcut joi percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Percheziţii au avut loc în trei spitale COVID - Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, Spitalul Municipal Odorhei, Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi la sediul Biroului de Operaţiuni Speciale din Braşov.

Potrivit DNA, mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro pentru atribuirea frauduloasă a unor contracte pentru achiziţia de echipamente şi produse medicale supraevaluate.

Procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului teritorial Braşov fac cercetări penale in rem (faţă de fapte) în legătură cu presupusa comitere, de către mai mulţi funcţionari publici, a următoarelor infracţiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi a altor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri