Foto 27 de kg de flori de mină, posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet pe Aeroportul Cluj-Napoca

Data actualizării: Data publicării:
1705406252275-15892-S4
Sursa foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din Aeroportul Cluj-Napoca au mai descoperit 14 minerale de colecţie (flori de mină) susceptibile a face parte din patrimoniul naţional. Este a doua descoperire de acest fel, după ce zilele trecute, în bagajele unei femei care călătorea cu un zbor cu destinaţie Marea Britanie, au găsit 45 de flori de mină, scrie News.ro

”În data de 16.01.2024, poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi de lucrătorii vamali care au sesizat faptul că, în magazia cargo, se află un colet de aproximativ 30 kg în care se află mai multe obiecte interzise. Din verificări s-a constatat că pachetul a fost expediat de către o persoană juridică din România care ca obiect de activitate intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, către o persoană fizică din China”, a transmis, miercuri, Poliţia de Frontieră.

1705406251324-15894-S4
Sursa foto: Politia de Frontiera

Sursa citată a precizat că, la controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale, s-au descoperit 14 bucăţi de eşantioane de minerale de colecţie (flori de mină), susceptibile de a face parte din patrimoniul naţional mobil, de diferite mărimi, de culoare neagră, în greutate totală de 27 de kilograme.

1705406251138-15893-S4
Sursa foto: Politia de Frontiera

”Deoarece coletul nu era însoţit de un certificat de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală în vederea continuării cercetărilor şi a stabilirii situaţiei de fapt privind suspiciunea săvârşirii infracţiunii de tentativă în efectuarea de operaţiuni de export ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 182/2000 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil. Întreaga cantitate de flori de mină a fost reţinută de către organul vamal, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora”, a mai transmis sursa citată.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri