A murit profesorul și antropologul Vintilă Mihăilescu

Data actualizării: Data publicării:
vintila mihailescu

Profesorul și antropologul Vintilă Mihăilescu a murit, duminică, anunță publicația Scena9, pe Facebook. Profesorul Mihăilescu suferea de leucemie acută mieloblastică și fusese diagnosticat cu această boală în anul 2018.

„După o luptă lungă și epuizantă cu boala (despre care a și scris, cum altfel, o carte), antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viață.

Este o pierdere uriașă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâte ori s-o cunoaștem și s-o înțelegem mai bine, mai atent, mai nuanțat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu și o unealtă mult mai întrebuințată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriașă, pe care ne-a împărtășit-o tuturor cu generozitate, și pentru care îi suntem foarte recunoscători.

Drum bun, domn' profesor!”, au scris, pe Facebook, cei de la Scena9.

Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria. Din 2005 pînă în 2010 a fost director general al Muzeului Ţăranului Român. În 1990 a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000.

Vedeți și: Antropologul Vintilă Mihăilescu la emisiunea În Fața Ta, 5 august 2019.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri