Alexandra Toader a fost numită președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Data actualizării: Data publicării:
alexandra-toader-iohannis-iiccmer
Alexandra Toader (prima din stânga președintelui Klaus Iohannis) alături de mai mulți membri ai CNSAS. Foto: presidency.ro

Alexandra Toader a fost numită, joi, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial.

Alexandra Toader a fost, până la semnarea acestei decizii, membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Tot joi, a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Răzvan-Codruț Pop.

De asemenea, Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, a fost numită în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, conform deciziei premierului publicată în Monitorul Oficial, mai arată Mediafax.

Radu Preda, eliberat din funcţia de preşedinte executiv al IICCMER

Radu Preda a fost eliberat din funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată marţi în Monitorul Oficial.

Şeful Executivului a luat decizia ca urmare a unei note de informare a Corpului de control al prim-ministrului privind documentarea efectuată la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. 

Reditor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri