Educatoarea care a scris cu pixul pe faţa unui copil: Hai să vezi cum este să arăţi altfel

Data actualizării: Data publicării:
ancheta profesoara
Foto: Gorjeanul.ro

O educatoare din Gorj ar putea fi concediată, după ce a mâzgălit cu pixul pe faţă un copil de patru ani. Femeia le-a explicat părinţilor că a vrut să îi arate băiatului cum se simte o foaie de hârtie, pe care el o desena fără aprobarea ei. Părinţii au rămas stupefiaţi şi au sesizat furioşi Inspectoratul Şcolar, care ar putea decide să o dea afară pe educatoare, după 17 ani în învăţământ.

ancheta profesoara
Foto: Gorjeanul.ro

Părinţii au încremenit când au văzut cum şi-a bătut joc educatoarea de copilul lor. Cu greu şi-au păstrat calmul când s-au dus să ceară explicaţii şi au aflat de ce a fost stigmatizat băiatul de patru ani.

Grigore Argeşanu, tatăl copilului: „Doamna educatoare, de ce aţi scris pe fruntea copilului? Zice: copilul dumneavoastră nu stătu cuminte, termină hârtia, mă rog ce a avut acolo de scris şi îi arătai că nu e bine să scrie pe altă hârtie"

Educatoarea nu este nici acum sigură că a greşit. Spune că a încercat să îl pună pe copil în ipostaza foii de hârtie pe care o mâzgălea.

Ecaterina Motorga, învăţătoare: „Gestul pe care l-am făcut poate este necugetat l-am făcut pentru a stăvili pornirea acelui copil de a mai deterioara ceea ce nu trebuie deteriorat. Hai să vezi cum este să arăţi altfel, să ţi se deterioreze imaginea!"

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Georgeta Popescu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că incidentul de la grădiniţa din localitatea Bustuchin este cercetat de o comisie din cadrul unităţii de învăţământ.

“La Liceul Bustuchin s-a institut o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul şi va dispune o sancţiune corespunzătoare pentru doamna educatoare. Doamna educatoare are o vechime de 17 ani, gradul didactic unu, până acum calificatul foarte bine şi nu a mai avut incidente de acest gen. Spune că regretă incidentul. A fost o manifestare fără rost, care lezează un copil şi îl umileşte. Copilul este în vârstă de patru ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

În urma acestor cercetări, educatoarea riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Unchiul copilului a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu copilul, având şi un mesaj pentru educatoarea respectivă.

“Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tablă, cred că a spart şi tabla şi nu mai are pe ce scrie, a ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu. Ruşine, doamna educatoare, asa educaţi copiii !”, a transmis bărbatul.

Acest incident a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Educatoarea lucrează la grădiniţa respectivă de la începutul acestui an şcolar.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri