Anchetă la UPU Sighetu Marmației, după ce un pacient de 78 de ani ar fi fost lovit de medici

Data publicării:
spital

O femeie acuză medicii de la UPU Sighetu Marmației că au lovit un bătrân de 78 de ani, atașând poze cu vânătăile bărbatului. Conducerea spitalului anunță o anchetă și spune că va apela la un medic legist care să evalueze fotografiile.

Pe Facebook au apărut fotografii cu un bărbat care ar fi fost bătut la UPU Sighetu Marmației, în care acesta prezintă vânătăi pe braț, spate și la față.

„Așa tratament aplică în cazul celor care solicită salvarea de nenumărate ori... în cazul de față acest bătrân are 78 de ani, iar domniile sale l-au <tratat>. Într-o țară normală un om care a muncit toată viața lui, iar acum bătrânețea îi dă bătăi de cap, voi cei din UPU Sighet, așa ne veți trata când vom fi bătrâni??? Rușine. Cel care a îndrăznit să îl lovească pe Nenea Ion, îți spun că vei plăti pentru fapta ta!!!”, se arată în postarea care însoțește fotografiile.

Managerul Spitalulului Municipal Sighetu Marmației, Radu Daniel Dunca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că face o anchetă internă și va fi audiat personalul medical de la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), dar și de la secția de Psihiatrie.

Am declanșat vineri o anchetă internă la spital, atât la Compartimentul de Primiri Urgențe cât și la secția de Psihiatrie, pentru verificarea informațiilor care au apărut privind un bărbat în vârstă care ar fi fost bătut. Este vorba despre un pacient de 78 de ani internat miercuri dimineață la CPU, care s-a prezentat singur, foarte agitat. În același interval, întâmplător, la CPU a fost adus de Poliție un alt bărbat agitat, ambii fiind transportați la Psihiatrie însoțiți de un polițist. În cadrul anchetei interne vom apela la un medic legist care să evalueze fotografiile apărute, deoarece echimozele profunde nu puteau apărea atât de repede, și va fi audiat personalul medical de la CPU și Psihiatrie”, a spus Dunca.

Potrivit acestuia, bărbatul de 78 de ani a fost externat, joi, la cererea familiei.

Surse medicale au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul în vârstă de 78 de ani s-a prezentat în acest an de 33 de ori la CPU Sighetu Marmației, fiind cunoscut cu afecțiuni psihice care nu își ia tratamentul medicamentos recomandat.

La celălalt pacient internat la Psihiatrie scrie pe fișă că prezintă escoriații și urme de lovituri, dar la bărbatul de 78 de ani nu se specifică așa ceva”, au spus sursele citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri