Andrei Baciu, despre măsurile relaxate din acest weekend: Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită. Vă îndemn să vă vaccinați

Data publicării:
andrei baciu cu masca pe fata
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat într-o postare pe Facebook că deși începând din acest weekend se relaxează o serie de măsuri, încă nu poate fi vorba de o revenire completă la viața normală. Baciu a lansat un îndemn la responsabilitate și le-a transmis românilor să meargă să se vaccineze.

„Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate (stații de autobuz, piețe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal”, a scris Baciu pe pagina sa de Facebook. 

„Nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă vin doar persoane vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți. În sălile de sport se aplică aceeași regulă: numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească”, a mai scris Baciu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a transmis că cu cât numărul celor vaccinați este mai mare, cu atât vor exista și mai puține restricții.

„Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!”, a mai spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri