Angajații STB amenință cu greva din cauza salariilor. Șoferii și vatmanii ar putea înceta lucrul în apropiere de începerea școlii

Data actualizării: Data publicării:
autobuze stb
Angajații STB amenință cu greva din cauza salariilor. Șoferii și vatmanii ar putea înceta lucrul în apropiere de începerea școlii.

Se anunță un nou blocaj în transportul public de suprafață din Capitală, după cel de anul trecut care a durat 5 zile. Angajații Societății de Transport București sunt la un pas de grevă, pentru că negocierile pe tema contractului colectiv de muncă au eșuat. Concret, sindicaliștii cer salarii majorate.

Cezara Scutari, jurnalist Digi24: „Bucureștiul se apropie de un mare blocaj în apropiere de începerea anului școlar.

Membrii sindicatului de la societatea de transport spun că vor declanșa o grevă începând cu 1 septembrie.

De o lună și jumătate sunt purtate discuții cu conducerea STB, în condițiile în care pe 31 august expiră contractul colectiv de muncă al angajaților.

Șoferii și vatmanii susțin că vor majorări salariale și condiții mai bune de muncă. În schimb, li se propun sporuri din partea conducerii.

Astăzi a avut loc ultima rundă de negocieri, fără succes, iar mâine este organizată încă o întâlnire a sindicaliștilor cu directorul general Adrian Criț.

Am cerut o reacție din partea directorului STB și așteptăm un răspuns.

Vă reamintesc că ultima grevă a angajaților STB a avut loc anul trecut și a durat cinci zile.

Protestul de atunci a paralizat întreaga capitală, bucureștenii fiind nevoiți să circule cu metroul, mașinile personale sau taxiurile.

Conflictul de muncă a creat un scandal imens la nivelul administrației locale, iar traficul a fost dat serios peste cap.

Vasile Petrariu, liderul de sindicat al angajaților STB a fost acuzat la acea vreme că ar fi pus la cale o grevă ilegală. Atunci, mai mulți șoferi și vatmani care nu au lucrat timp de peste 3 zile au fost demiși sau au avut alte penalizări.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri