Anunțul MAE despre cei șapte suporteri români arestați în Grecia

Data publicării:
Șapte români au fost arestați în Grecia. Mergeau înarmați cu cuțite la un meci de fotbal
Șapte români, ultrași ai echipei Petrolul Ploiești, au fost arestați în Grecia. Foto: Captură ecran Digi24

Ministerul Afacerilor Externe a venit, vineri, cu primele precizări în cazul celor șapte cetăţeni români, suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploiești, care au fost reținuți joi în Grecia. Aceștia au fost prinși de autoritățile elene când încercau să intre în țară, prin punctul de trecere al frontierei Promachonas, înarmați cu cuțite.

Potrivit MAE, la nivelul oficiului consular a fost recepţionată o solicitare de asistenţă consulară din partea unuia dintre cei şapte cetăţeni români implicaţi, iar reprezentantul Consulatului General la Salonic a pus la dispoziţie o listă de avocaţi vorbitori de limba română.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români şi va fi pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, a indicat Ministerul de Externe.

Șapte cetăţeni români, presupuşi suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploiești, au fost arestaţi în apropierea frontierei dintre Grecia şi Bulgaria pentru deţinere de arme, în condiţiile în care Poliţia elenă caută vinovaţii pentru uciderea unui suporter grec.

În timpul controlului vehiculului lor la punctul de trecere a frontierei Promachonas, poliţiştii au descoperit "două cuţite, un briceag, o mască de gaze, echipament de box, un tricou şi o eşarfă purtând sigla unui club sportiv din străinătate", se arată într-un comunicat al Poliţiei elene.

Potrivit unei surse din cadrul Poliţiei, persoanele arestate sunt presupuşi suporteri ai unui club de fotbal din România care intenţionau să asiste joi seara la meciul dintre echipa greacă Olympiakos Pireu şi clubul belgian Genk din turul III preliminar al Ligii Campionilor, lângă Atena.

Poliţia greacă a intensificat măsurile de securitate şi controalele la frontieră după ce un suporter al echipei elene AEK Atena a fost înjunghiat mortal luni seara, în timpul ciocnirilor violente dintre suporterii greci şi cei ai grupului croat de fotbal Dinamo Zagreb, în apropierea stadionului echipei AEK de la Nea Filadelfia, situat la periferia Capitalei Greciei.

Meciul a fost reprogramat de UEFA pentru data de 19 august.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri