Apa poate fi periculoasă pentru organism dacă stă prea mult la soare și nu este ambalată cum trebuie. Care sunt riscurile

Data actualizării: Data publicării:
femeie care pune apa intr-un pahar
Expusă prea mult la temperaturi ridicate și neambalată corespunzător, apa poate avea consecințe nedorite asupra organismului. FOTO: Profimedia Images

În zilele cu temperaturi caniculare, hidratarea este cea mai importantă, însă specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la calitatea apei pe care o consumăm în această perioadă, explicând că dacă este expusă prea mult la soare nu ar mai trebui să o consumăm.

Pentru a evita apariția deshidratării, este indicat să bem zilnic doi litri de apă. Specialiștii trag însă un semnal de alarmă cu privire la calitatea apei pe care o consumăm în această perioadă.

În aceste zile călduroase mulți dintre noi obișnuim să avem în mașină apă, însă ar trebui să ținem cont de faptul că dacă aceasta stă prea mult expusă la soare nu ar mai trebui să o consumăm.

Cristian Ursu - medic primar: „Apa se încălzește și fiind foarte caldă nici nu mai are proprietățile pe care ar trebui să le aibă, nici nu îi cade bine celui care bea. Apa nu trebuie să fie foarte rece, dar nici încălzită, la temperatura camerei.”

Expusă prea mult la temperaturi ridicate și neambalată corespunzător, apa poate avea consecințe nedorite asupra organismului. Ideal este să fie ținută într-un recipient din sticlă.

Pericolul apare în momentul în care apa este depozitată în recipiente de plastic pe termen lung, la temperaturi ridicate, de peste 40 grade. Astfel, compușii toxici din PET-uri se pot transfera în lichide. Cantitățile mari de microplastic ingerate pot duce la boli precum cancer la sân, de prostată sau pulmonar.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri