Apare a doua aglomerare urbană a României

Data actualizării: Data publicării:
maxresdefault (2)

Două municipii importante, fiecare cu peste 200.000 locuitori, au decis să pregătească o zonă metropolitană pentru a implementa proiecte comune.

maxresdefault (2)

Primăriile municipiilor Brăila (206.000 locuitori) și Galați (286.000 de locuitori), dar și Consiliile Județene Brăila și Galați, au pus bazele unei asociații intercomunitare, prin intermediul căreia să fie promovate proiecte comune, potrivit publicației locale DeBrăila.ro.

Realizarea zonei metropolitane este unul dintre obiectivele asociației, susține primarul Brăilei Marian Dragomir. El se declară încrezător în reușita proiectului. Asociația va purta denumirea „Dunărea de Jos”, tocmai pentru a evita apariția disensiunilor născute din orgolii.

„Eu cred în acest proiect, nu particip la lucruri în care nu cred și nu îmi pierd vremea cu proiecte care nu se pot realiza. Lucrăm la statutul asociatiei”, a spus edilul Brăilei.

Dragomir susține că a decis împreună cu primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, și cu șefii celor două Consilii Județene să păstreze „o oarecare discreție a contextului în care au loc discuțiile”, urmând ca la finalizarea lor toate detaliile să fie facute publice.

„Nu avem orgolii! Cert este că suntem oameni tineri, nu avem orgolii și o să vedeți că și denumirea asociației nu va genera nemulțumiri din partea unora, că va începe cu Brăila sau Galați. Nu ne mai interesează să pierdem vremea pe orgolii mărunte”, a mai adăugat primarul Marian Dragomir.

Proiectul a născut însă scepticismul unor locuitori. ”În loc să vă axați pe ceea ce este de făcut în acest oraș, pentru că totul este praf, voi finanțați o asociație care va face ceva concret peste zeci de ani. Bani aruncați și nici o realizare, asta va fi”, comentează informația un brăilean.

În pofida distanței mici care le separă (21 de kilometri între centrele celor două municipii), între cele două municipii a fost dominate tradițional mai degrabă de un spirit de competiție decât unul de cooperare. Ambele au dorit să găzduiască noul pod peste Dunăre care va lega nord-estul Munteniei de Dobrogea, în județul Tulcea. Proiectele trecute au prevăzut chiar construirea unui aeroport comun între cele două orașe iar municipiul Galați a construit chiar un cartier ANL pe teritoriul județului Brăila, la limita cu județul Galați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...