Armata a preluat conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava

Data publicării:
upu-spital-urgenta-suceava
Foto: stirisuceava.net

Managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost preluat de o echipă formată din patru ofițeri ai Armatei Române, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat. Un detașament de militari va participa la misiuni de decontaminare a spitalului și a drumurilor de acces.

Echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență din Suceava este formată din col. medic Daniel Ionuţ Derioiu – manager, lt-col. medic Dinu Chioralia - director medical, lt-col. Cristian Mihoci – ofiţer de stat major şi mr. Bebi Lupaşcu – ofiţer de logistică, se arată în comunicatul MApN.

De asemenea, ministerul va pune la dispoziţia spitalului patru izolete produse în România din cele 15 achiziţionate de minister, precum şi 10.000 de comprimate de cloramină, echivalentul a 50 de tone de dezinfectant de suprafețe pe bază de clor.

Un detașament de 70 de militari din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” va avea, începând de vineri, misiuni de decontaminare și dezinfectare a spitalului și împrejurimilor, dar și a căilor rutiere, a precizat col. Oliver Anghel, purtător de cuvânt MApN, la Digi24 TV.

Toți pacienții care nu au coronavirus de la Spitalul de Urgență Suceava vor fi transferați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași, a mai precizat col. Anghel.

Formaţiunea medicală ROL 2 din incinta Institutului Ana Aslan din București a devenit operaţională medical, iar, începând cu data de 6 aprilie, aceasta va fi încadrată cu echipa medicală de bază. La Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament din Constanţa se derulează în continuare procedurile de operaţionalizare medicală, acesta fiind în acest moment operaţional din punct de vedere administrativ, mai precizează comunicatul.

De asemenea, toate spitalele din subordinea MApN produc biocide pentru uzul unităților militare din zona lor de responsabilitate, iar medici militari epidemiologi oferă sprijin specialiștilor de la Direcțiile de Sănătate Publică.

Editor: Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri