Atenţionare MAE pentru românii care vor să călătorească în Grecia: O grevă generală va afecta toate categoriile de nave

Data actualizării: Data publicării:
masini care urca pe feribot
MAE informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că s-a anunţat o grevă generală la toate categoriile de nave. Foto: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia, că Federaţia Navală Panelenă a anunţat organizarea unei greve generale de 24 de ore, la toate categoriile de nave, în ziua de 13 septembrie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă, precizează sursa citată de Agerpres.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.mae.ro, ec.europa.eu şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri