Avertisment pentru clienții Grupului Digi. Imaginea companiei este folosită de hackeri pentru atac cibernetic în masă

Data actualizării: Data publicării:
captura cu mail trimis de hackeri
Imaginea Grupului Digi este folosită de hackeri pentru atac cibernetic în masă.

Avertisment pentru clienții Grupului Digi. Imaginea companiei este folosită în perioada asta pentru un atac cibernetic în masă. Abonații au primit mail-uri false, copiate aproape la indigo cu cele reale, în care li se cerea să plătească factura.

Utilizatorii sunt îndrumați să dea click pe un link, care mai apoi îi redirecționează spre o pagină clonată. Odată introduse datele de card, hackerii pot face tranzacții cu banii din conturile bancare ale abonaților.

Specialist: Este o tentativă nouă, targetează subiectul

Mihai Ion Aurelian: Este o tentativă nouă de fraudă, nouă, în sensul în care targetează subiectul, de data aceasta Digi, și clienții companiei Digi, impersonând societatea, folosindu-se de imaginea vizuală și transmit notificări de plată. Astfel, clonează site-ul companiei și solicită clienților să facă tranzacții sau să introducă datele de card, în vederea achitării serviciilor de care beneficiază.

Trebuie să fim atenți la sursa messajului, de unde provine, să ne asigurăm că este legitim, să ne asigurăm că link-urile către care se redirecționează sunt cele legitime. Bineînțeles, greșelile gramaticale pot atrage atenția, atacatorii nefiind, neapărat, de origine română. Detaliile care pot fi generice, doar care să cloneze și care să dea impresia de legitimitate a unui mesaj, să nu fie un cod de client invalid. Suma să nu coincidă, o diferență de imagine, vizuală, poziționare.

Și trebuie să fie, de asemenea, atenți, de fiecare dată, când își introduc datele personale, în special căsuțele de mail, pentru că acestea ar putea fi folosite în atacuri viitoare.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că utilizatorii trebuie să fie foarte atenți la email-urile pe care le primesc pentru că pot observa indicii că sunt victime ale hackerilor.

În primul rând, reprezentanții companiei spun că ar trebui să fim atenți cui furnizăm datele personale și bancare.

În plus, ne recomandă să folosim parole puternie, unice și securizate, dar și autentificarea cu mai mulți factori.

Reprezentanții companiei ne recomandă să nu spunem nimănui datele de acces și să nu ne lăsăm dispozitivele noastre nesupravegheate în public. În plus, pentru informații este recomandat să folosim doar canalele oficiale de comunicare pe care compania le oferă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri