UPDATE Avertizare METEO. Cod roşu de grindină, ploi torenţiale şi vijelii pentru mai multe judeţe

Data actualizării: Data publicării:
raw ploaie torentiala ialomita 310519 (3)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, o atenționare cod roșu de grindină, ploi torenţiale şi vijelii în localități din județele Călărași, Ialomița, ulterior avertizarea fiind extinsă şi pentru judeţele Brăila, Constanţa şi Tulcea.

UPDATE 00.15. Atenţionarea cod roşu a fost extinsă şi pentru judeţele Prahova şi Buzău, fiind valabilă până la ora 5.00.

 În zona avertizată în ultimele ore s-au cumulat peste 90 l/mp, potrivit ANM.

UPDATE 23.50. Meteorologii au emis, vineri noaptea, atenționare cod roșu de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru județele Constanța și Tulcea. Este în vigoare o atenționare și pentru județul Călărași.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, efectele codului roșu vor fi resimțite în localitățile Ciobanu, Gârliciu, Saraiu și Horia, din județul Constanta și în localitățile Casimcea și Dăeni, din județul Tulcea.

Se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale ce vor cumula 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Avertizarea este valabilă până la ora 01.15.

O altă avertizare de ploi torenațile, pentru localități din județul Călărași, este valabilă până la ora 1.00.

UPDATE 21.00. Avertizarea a fost extinsă şi pentru judeţul Brăila, unde până la ora 22 vor fi grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, posibil aspect tornadic, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Avertizarea rămâne valabilă pentru Ialomiţa, dar nu mai vizează judeţul Călăraşi.


Potrivit ANM, atenționarea cod roșu de grindină și vânt cu aspect tornadic este valabilă de la ora 19.40 până la ora 20.30.

Avertizarea se manifestă în localitățile Sudiți, Cosâmbești, Mărculești, județul Ialomiţa și în localitățile Dragalina și Perișoru, din județul Călăraşi.

Se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vânt cu aspect tornadic, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Sursa: mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri