Video Avionul trimis de Moscova la București pentru a evacua diplomații ruși a decolat cu întârziere. Bagajele nu încăpeau în cala aeronavei

Data actualizării: Data publicării:
avionul trimis de rusia la bucuresti
Avionul trimis de Moscova la București pentru a evacua diplomații ruși a decolat cu întârziere. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Avionul care a venit să îi ia pe cei 40 de ruși - diplomați și personal tehnic al ambasadei ruse la București care au fost expulzați - a decolat cu o întârziere de peste 6 ore.

ACTUALIZARE 18:50 - Avionul cu diplomații ruși a decolat cu o întârziere de peste 6 ore. Cauza amânării au fost bagajele, care nu încăpeau în cala aeronavei.

ACTUALIZARE 18:00 Avionul ar putea decola în următoarea oră. Asta, dacă personalul de pe aeroport va reuși să încarce toate bagajele. E vorba de un TIR prin cu bagaje și surse Digi24 spun că acestea pur și simplu nu încap în avionul trimis de ruși.

Știre inițială: Ultima oră de plecare, 16 și 45 de minute, a fost amânată până la 18 și 15.

Avionul rusesc a aterizat în mod excepțional sâmbătă dimineață la București. Avioanele rusești nu au voie în spațiul aerian al UE, ca sancțiune pentru războiul din Ucraina. Autoritățile de la București au făcut însă o derogare pentru aeronava care ar putea prelua angajați ai Ambasadei și famiile acestora, declarați indezirabili.

Este un zbor care a primit aprobarea Ministerul Apărării Naționale la cererea Ministerul Afacerilor Externe. Avionul Rusiei va ateriza sâmbătă, în jurul orei 10 dimineața, la București și după două ore va decola înapoi către Rusia. În acel avion se vor urca 40 de angajați ai Ambasadei Rusiei la București, care vor fi trimiși înapoi în Rusia, ca urmare a cererii pe care MAE a facut-o ca Ambasada să-și micșoreze numărul angajaților. Este vorba despre diplomați, dar și despre angajați, care lucrau la Ambasada Rusiei. Este un caz excepțional, pentru că, în prezent, avioanele Rusiei nu au voie să intre în spațiul aerian al UE. Este o decizie luată de statele europene imediat după invadarea Ucrainei. Până acum România nu a făcut astfel de excepții. Este pentru prima dată când Armata României permite intrarea unui avion rusesc în spațiul aerian.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri