Bănescu, reacție după protestul AUR: Populism îmbrăcat tricolor care luptă cu fantome ieșite din ceața conspiraționismului

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Bănescu în studioul Digi24
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto Captură Digi24

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, reacționează după mitingul AUR de la Ministerul Sănătății, unde câteva sute de oameni s-au adunat să protesteze față de obligtivitatea vaccinării, deși aceasta nici măcar nu e luată în considerare de autorități.

„O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața,

în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac,

în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare,

o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist”, a scris Bănescu pe Facebook.

Postarea lui Bănescu vine după ce manifestanții aduși joi de partidul lui George Simion la Ministerul Sănătății să protesteze împotriva vaccinării obligatorii au luat cu asalt clădirea, încercând să ajungă la ministrul Alexandru Rafila. Jandarmii i-au împiedicat, însă unul dintre protestatari, cunoscut sub porecla „Stegarul dac”, a reușit să treacă de cordon și s-a urcat pe balustrada balconului de la etajul I al ministerului.

Ministrul Sănătăţii a spus că protestul este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei. El a precizat că în ultimii 10 sau 15 ani, scăderea acoperirii vaccinale în România a fost un element îngrijorător şi a dus ţara noastră dincolo de locul 100 în clasamentul mondial şi suntem la multe vaccinuri pe ultimul loc, în Europa.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri