Blocaj pe Dunărea maritimă, peste 60 de nave s-au aglomerat pe traseu. Azi, un un convoi agabaritic încurcă și mai mult situația

Data actualizării: Data publicării:
nave0dunare-digi24
Atacurile rusești asupra porturilor dunărene din Ucraina nu afectează schimburile comerciale cu cereale. România a autorizat trecerea prin apele teritoriale a unui număr de 30 de nave care intră în țara noastră prin porturile de la Dunăre, pentru a se îndrepta spre Marea Neagră. FOTO: Captură Digi24

Atacurile rusești asupra porturilor dunărene din Ucraina nu afectează schimburile comerciale cu cereale. România a autorizat trecerea prin apele teritoriale a unui număr de 30 de nave care intră în țara noastră prin porturile de la Dunăre, pentru a se îndrepta spre Marea Neagră. 

Florin Uzumtoma, director Căi Navigabile AFDJ Galaţi, a declarat la Digi24 că un număr însemnat de nave care intrau pentru Ucraina, pentru porturile noastre și pentru portul Giurgiulești (Republica Moldova) a fost întârziat din motive obiective.

"Ucrainenii au fost bulversați în urma celor două bombardamente, navele aflate deja la operare la ei pentru încărcare -descărcare nu au mai putut face asta.

Au început să se aglomereze, sunt în jur de 60 de nave pe sectorul Dunării maritime de la Brăila la Sulina. Comunicăm cu autoritatea navală din Ucraina, facem tot ce putem ca să decongestionăm această situație și să permitem ca traficul să se desfășoare normal.

Ieri am scos 13 nave pe mare, azi mai scoatem 16.

Acum însă e un convoi agabaritic care, potrivit legilor internaționale, atunci când se află pe canal, navigația e oprită, deoarece e foarte mare și nu mai e loc pentru alte nave ca să îl depășească.

După ce acest convoi va ieși la mare în jur de ora 15.00, după el vor veni cele 16 nave care vor ieși către mare", a spus Uzumtoma.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri