Sari la conținut

Carmen Dan, despre întărirea autorității polițiștilor: Nu avem de ce să ne speriem

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat joi seara, la Sibiu, că intenționează ca săptămâna viitoare să organizeze o dezbatere publică despre pachetul de legi privind întărirea autorității polițistului și că deja au fost primite propuneri de la ONG-uri care sunt luate în seamă, așa că nimeni nu trebuie să se sperie de viitoarele reglementări dorite de minister.

„Propunerea noastră pentru întărirea autorității polițistului (...) această nevoie a venit dintr-o solicitare a polițiștilor în primul rând pe care eu i-am ascultat. (...) Nu cred că avem de ce să ne speriem, pentru că întotdeauna am fost promotorii dialogului. Sunt ONG-uri, dar eu aștept societatea civilă, care au făcut propuneri sustenabile, pe care bineînțeles le vom lua în dezbatere, le vom insera în acest pachet legislativ. (...) Săptămâna următoare chiar ne dorim să facem o dezbatere publică la care invităm pe toată lumea”, a spus ministrul Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

Carmen Dan a afirmat că dorește „să înceteze odată propagarea acestei teorii a drobului de sare”, făcând referire la criticile aduse noului pachet de legi privind autoritatea polițiștilor.

APADOR-CH desfiinţează proiectul MAI: „Huiduitul la proteste ar putea fi sancționat cu închisoare de la 3 luni la un an”

„Eu aș dori să înceteze odată propagarea acestei teorii a drobului de sare și să ne punem întrebarea firească de fapt ce ne dorim: ne dorim un polițist protejat, cu autoritate, care să respecte și să fie respectat în egală măsură? Atunci iată acesta este planul în care putem să facem lucrul acesta, nu poate fi decât planul discuțiilor și al dialogului. Sau ne dorim un polițist care să mai facă câte o eroare pe ici pe colo sau un polițist pe care să-l luăm de fiecare dată în lumina reflectoarelor și să-l acuzăm că nu este pregătit, (...) să-l acuzăm că face un abuz atunci când acționează, fără să analizăm, cum ar fi normal, care sunt limitele acestor acțiuni polițienești. Dar în situația în care ne dorim un polițist care să nu fie atât de protejat precum am propus noi, atunci ar fi bine să nu-i mai acuzăm de toate relele și de toate problemele care ni se întâmplă în viața de zi cu zi a comunității”, a declarat Carmen Dan.

Aceasta a asistat la mai multe demonstrații susținute de polițiștii de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale la Centrul Chinologic din Sibiu, unde se pregătesc cadre din 12 județe.

 

Pe aceeași temă