Cazul polițistului care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni. Bode: Și polițiștii în misiune au obligația să circule cu prudență

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Lucian Bode face declarații.
Ministrul de Interne Lucian Bode. Foto: Inquam Photos / George Călin

Prima reacție a ministrului de Interne, Lucian Bode, în cazul polițistului care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni: este o faptă „ireparabilă”, iar polițiștii, chiar dacă sunt în misiune trebuie să circule cu prudență.

„Regret enorm. Dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa. Iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător”, a spus Bode într-o conferință de presă.

„Vorbim de o faptă ireparabilă, însă pentru familia îndoliată și pentru opinia publică, am obligația să dispun măsuri în limita competențelor legale”, a adăugat el.

Ministrul a spus că și polițiștii aflați în misiune au obligația să circule cu prudență și sunt scutiți „doar de partea contravențională, nu și de răspunderea penală.

„Am făcut aceste precizări ca să nu mai avem discuții că dacă ar fi fost într-o misiune de urgență nu avea obligația să fie atent la pietonii care traversează pe trecerea de pietoni”, a mai spus Bode.

O fată de 13 ani a fost lovită mortal de o mașină a Poliției, săptămâna trecută, în Sectorul 1 al Capitalei. Aceasta traversa strada împreună cu o altă fată, rănită și ea grav în accidentul care s-a produs joi.

Ministrul s-a declarat șocat de imaginile apărute în spațiul public, în care polițistul verifică cu piciorul dacă una dintre ele, accidentată mai grav, trăiește.

„Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine, imaginea și, mai ales, comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută, nu poate fi înțeleasă”, a spus Bode.

„Sunt martori audiați care spun dacă s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat așa. Am văzut în spațiul public aseară o înregistrare care ar fi de la STS pe 112 din care rezulta că polițistul s-a coordonat cu dispecerii, la un moment dat spunându-i să mute, să așeze corpul copilului pe partea stângă, ajutandu-l să-i dea primul ajutor. (...) Sunt convins că procurorul va avea în final dovezile. Fetița se afla poziționată pe partea stângă atunci când au venit salvatorii în mai puțin de 8 minute de la apel și polițistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă”, a mai spus Bode.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri