Ce a spus patronul depozitului GPL când oamenii i-au reclamat că miroase a gaz. Mărturia în lacrimi a unei femei rămase fără casă

Data actualizării: Data publicării:
crevedia
Casa distrusă de exploziile de la Crevedia. Foto: Digi24

19 locuințe au fost distruse în Crevedia și aproximativ 100 de oameni au rămas fără adăpost. Ei speră că patronul fostei stații GPL va plăti pagubele. Unii dintre ei au vorbit cu acesta, cu puțin timp înainte de explozii, și l-au avertizat că în zonă miroase a gaze.

Doina și Daniel au construit cu multe sacrificii o casă în Crevedia, chiar în spatele fostei stații GPL. Acolo au locuit până acum 4 zile bunicii, părinții și nepoții. Acum nu mai a mai rămas nimic și oamenii trăiesc din mila prietenilor și autorităților.

Emilia, proprietara unei case distruse de explozie: Maria nu înțelege situația, a devenit foarte agitată și zice că noi nu mai avem căsuța noastră, iar ceilalți sunt la prieteni și așteaptă... sunt înțelegători, așteaptă, cel mare zice: mami eu nu mai am pian...

Pianul era cel mai de preț lucru al copilului de 12 ani. Nu mai găsește nicio bucățică din el în muntele de scrum pe care l-au numit casă.

Emilia: Da, este pianist.

Reporter: Câți ani are?

Emilia: 12, cu multe concursuri câștigate.

Reporter: Ce-i spuneți?

Emilia: Că o să aibă din nou.

Nu mai au unde să stea, nu mai au nici haine, documente sau bani.

Emilia explică, pe imagini, ce a mai rămas din casa lor:

Emilia: Aici este un foișor, se vede bicicleta fetiței, care a ars în totalitate... Aici aveam cuptor, aragaz... Aici a aterizat un camion, o cabină care a aterizat pe acoperișul foișorului și a căzut lângă. A ars în totalitate, nu a mai rămas nimic din el. Aici nu mai e nimic, totul e ars.

Femeia spune că l-a sunat cu o lună înainte de explozii pe patronul fostei stații GPL. I-a spus îngrijorată că simte miros puternic de gaz.

Emilia: Exact așa mi-a spus: eu am activitatea întreruptă, oameni răi care mi-au făcut reclamație... primăria și pompierii mi-au închis activitatea, eu nu mai funcționez acolo.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri