Certificatul de Identitate Sportivă se va putea obține online

Data publicării:
Superliga Romania
Dovada înregistrării în Registrul sportiv va fi comunicată beneficiarului prin poştă. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că Agenţia Naţională pentru Sport va fi obligată să pună la dispoziţia cetăţenilor o platformă de comunicare online prin care să se poată obţine sau radia certificatul de identitate sportivă.

Proiectul completează articolul 23 şi anexa Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului și a trecut de Camera Deputaților cu 262 de voturi pentru şi o abţinere, scrie Agerpres.

Potrivit celor adoptate, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru premierea, în limita sumelor aprobate în bugetul unităţii administrativ-teritoriale, a performanţelor deosebite obţinute la competiţiile sportive interne şi internaţionale oficiale. În legea în vigoare alocarea sumelor pentru premiere se făcea în condiţiile legii.

Deputaţii au introdus un nou alineat potrivit căruia "autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale elaborează normele generale de folosire a mijloacelor materiale aflate în administrarea lor şi a mijloacelor financiare pentru activitatea sportivă, care provin din alocaţii de la bugetul local".

De asemenea, actul normativ prevede că Agenţia Naţională pentru Sport va pune la dispoziţia structurilor sportive şi o platformă online prin care acestea vor putea solicita recunoaşterea şi înscrierea în Registrul sportiv.

Dovada înregistrării în Registrul sportiv va fi comunicată beneficiarului prin poştă, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice, în termen de maximum 14 zile.

Pentru înregistrarea în Registrul sportiv prin mijloace electronice se utilizează semnătură pentru care există certificare calificată conform dispoziţiilor legale în vigoare.

În termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport aprobă, prin ordin, conţinutul şi modalitatea de acces la platforma online prevăzută.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri