Cîmpeanu: Testele nu sunt acceptate în școli. Trebuie achiziționate teste non-invazive

Data publicării:
testare in masă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Din peste un milion de teste puse la dispoziție pentru testarea elevilor și a cadrelor didactice, doar 19.000 au fost folosite până acum, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El consideră că acesta este un procent infim și cere test non-invazive, care să nu necesite personal medical și care să genereze mai ușor acceptul părinților.

„Cifrele exacte sunt următoarele - 1.150.000 de teste au fost distribuite către DSP-uri pentru a fi testați elevii și personalul din învățământ în urmă cu o lună și jumătate. Din acestea, conform declarațiilor Ministerului Sănătății, au fost utilizate 19.000, un procent infim”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El afirmă că utilizarea într-o măsură atât de scăzută a testelor antigen rapide distribuite pentru a fi testați elevii și cadrele didactice are două explicații - lipsa personalului medical care să le administreze și aprecierea testelor de părinți ca fiind invazive, mai ales pentru copii de vârstă mică.

„În mod clar, înseamnă că testele nu sunt acceptate în școli. Înseamnă că trebuie schimbat ceva. Acea schimbare poate fi achiziția de teste non-invazive, care să nu necesite personal medical și care să genereze mai ușor acceptul părinților”, a conchis Cîmpeanu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri