Criminalul din Argeș care a ucis o familie este bolnav psihic. Cele 5 victime ar fi fost omorâte cu un ciocan

Data actualizării: Data publicării:
moarte suspecta
Un bărbat din Neamț și-a ucis soția cu 30 de ani mai tânără decât el. Sursa foto: arhivă Digi24

Un bărbat cu afecțiuni psihice, ținut acasă de familie, și-a ucis cu brutalitate cinci membri ai familiei. Printre ei, o nepoată de cinci ani. A fost capturat la scurt timp după oribila crimă multiplă, descoperită de cumnatul său. Bărbatul, care a recunoscut totul, va fi supus unui examen psihiatric pentru ca anchetatorii să stabilească dacă avea discernământ când și-a ucis membrii familiei. Specialiștii atrag atenția că pacienții psihiatrici sunt imprevizibili și dacă nu sunt supravegheați sau nu își iau tratamentul, pot fi ușor scăpați de sub control.

UPDATE 20.00. Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov, suspectat că a ucis cinci membri ai familiei sale, nu ar fi avut antecedente de comportament violent, potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

"Despre persoana respectivă (...) se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul. Făptuitorul a relatat despre aceste fapte pe care le cercetăm, urmează să fie condus la Parchet (...) pentru declaraţii, bineînţeles cu respectarea tuturor drepturilor procesuale. (...) Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (...) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor", a declarat Palaghiea, citat de Agerpres.

La scurt timp de când s-a dat alerta, suspectul a fost capturat de jandarmi într-o pădure din apropierea casei familiei. Bărbatul se afla sub tratament psihatric de mai multă vreme, dar familia a preferat să îl îngrijească acasă.

"Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa în care se află locuinţa dumnealor. (...) Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. S-a putut face o rectificare faţă de informaţiile iniţiale, în sensul că informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce vă pot spune este că în cazul acesta este vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva", a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Potrivit primarului comunei Bascov, Gheorghe Stancu, suspectul era înregistrat cu probleme psihice de 16 ani.

"El era în evidenţele medicului de familie din anul 2006 cu handicap accentuat psihic, permanent. Nu a avut până acum antecedente. (...) El locuia cu tata, cu mama şi cu fratele, care era necăsătorit", a afirmat edilul.

UPDATE 19.30. Cele cinci persoane găsite moarte în comuna Bascov, marţi, prezentau urme de violenţă, dar nu de înjunghiere, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"În urma cercetărilor la faţa locului, victimele au fost găsite cu urme de violenţă, nefiind vorba despre înjunghiere. Cercetările sunt, încă, în desfăşurare", se precizează într-o informare transmisă presei, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cinci membri ai aceleiaşi familii, inclusiv un copil, au fost găsiţi morţi într-o gospodărie din comuna Bascov.

"În ziua de 9 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, ar fi găsit, când s-a întors la domiciliu, cinci membri ai familiei sale (soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat), decedaţi, înjunghiaţi. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, poliţiştii de investigaţii criminale şi luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au constatat că cele sesizate se confirmă", a informat, iniţial, Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice.

"Bărbatul se află în custodia poliţiştilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş", se mai menţiona în comunicat.

---------------------------------------------

Cinci persoane au fost găsite moarte într-o casă din Bascov, județul Argeș. Un bărbat de 48 de ani a sunat la 112 și a anunțat că în momentul când s-a întors la domiciliu a găsit 5 membrii ai familiei decedați, fiind vorba de soție, fiica în vârstă de 5 ani, cei doi socrii și un cumnat.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, polițiștii de investigații criminale și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Polițiștii au găsit trupurile victimelor, acestea prezentând mai multe plăgi prin înjunghiere la nivelul corpului.

Totodată, din cercetările efectuate s-a stabilit că la domiciliul reclamantului mai locuia și fratele soției, un bărbat de 53 de ani, acesta fiind cunoscut cu afecțiuni psihice și bănuit de comiterea crimelor.

Bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri