Bărbatul din Argeș care şi-a ucis cinci membri ai familiei, inclusiv nepoata de 5 ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Data publicării:
criminalul din bascov in duba politiei
Bărbatul care și-a ucis cu brutalitate cinci rude - părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani – a recunoscut faptele FOTO: Digi24

Bărbatul din Bascov, judeţul Argeş, care şi-a ucis cinci membri ai familiei, inclusiv o fetiţă de cinci ani, nepoata sa, a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti la închisoare pe viaţă. Decizia instanţei e definitivă.

Curtea de Apel Piteşti a decis joi, să respingă ca nefondat apelul declarat de Viorel Letcan împotriva deciziei din luna martie a acestui an a Tribunalului Argeş prin care fusese condamnat la închisoare pe viaţă. Acum, decizia magistraţilor este definitivă, relatează Agerpres.

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Argeş, în primăvara acestui an, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat, în formă continuată. El a mai fost obligat de instanţă să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă, până la însănătoşirea sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii.

În luna august a anului trecut, un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, a sunat la 112 şi a anunţat că atunci când s-a întors acasă, cinci membri ai familiei - soţia, copilul, cei doi socri şi un cumnat – erau ucişi. Suspectul principal a fost Viorel Letcan, care locuia în acelaşi imobil, el fiind fratele soţiei bărbatului care a descoperit crimele.

Suspectul, în vârstă de 53 de ani, a fost arestat preventiv atunci.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, declara că suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele. El spunea că bărbatul era în evidenţă cu boli psihice.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a precizat că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan.

„Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit”, explica Laurenţiu Palaghiea.

Agresorul avea răni superficiale în momentul în care a fost prins de poliţişti.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri