Ciolacu anunță construirea unui nou spital în care să funcţioneze Institutul Fundeni: Nu putem continua în clădiri vechi de 60 de ani

Data actualizării: Data publicării:
ID199928_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Ciolacu anunță construirea unui nou spital în care să funcţioneze Institutul Fundeni. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că Executivul construieşte un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, el arătând că nu mai putem continua în clădiri vechi de 60 de ani.

”Aprobăm o investiţie majoră în domeniul sanitar, construim un ansamblu medical nou în care să funcţioneze Institutul Clinic Fundeni, cea mai mare instituţie spitalicească din România”, a anunţat premierul în şedinţa Executivului.

Potrivit premierului, este vorba de un complex modern, cu zeci de săli de operaţie, investiţia este de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene.

”Nu mai putem continua în clădiri vechi de 60 de ani. Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operaţie, investiţia este de 500 de milioane de euro, majoritar din fonduri europene”, a spus Ciolacu.

Premierul a menţionat că zeci de mii de pacienţi din toată ţara vin anual la Fundeni pentru tratament, iar pentru ei, această investiţie este una vitală.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri