Ciolacu neagă că drone rusești au lovit teritoriul României: Am informaţiile de la ministrul Apărării

Data publicării:
SEDINTA DE GUVERN CIOLACU
Premierul Marcel Ciolacu. FOTO: Facebook Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a spus, marţi, că teritoriul României nu a fost lovit de drone ruse, precizând că are informațiile de la Ministerul Apărării. „La acest moment, cetăţenii români se află într-o stare de siguranţă absolută”, a dat asigurări și Angel Tîlvăr, într-un interviu acordat Agerpres. 

„În acest moment, nu se confirmă această informaţie. Eu am informaţiile de la ministrul Apărării. În acest moment nu se confirmă această informaţie”, a spus Ciolacu, într-o declaraţie acordată presei.

„Ministerul Apărării a negat faptul că drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional şi a făcut-o în cunoştinţă de cauză, pentru că suntem prezenţi prin tot ce înseamnă capabilităţi menite să avertizeze şi să monitorizeze situaţia din zonă, motiv pentru care informaţiile pe care noi le dăm sunt sub semnul acurateţii şi al corectitudinii din toate punctele de vedere”, a declarat Angel Tîlvăr.

Întrebat în ce măsură România nu este vizată de atacurile ruseşti de la graniţă, Anghel Tâlvăr spune: „La acest moment nu există nicio formă de încălcare a teritoriului naţional, fie el terestru, naval sau aerian. Deci, din acest punct de vedere, cetăţenii români la acest moment, se află într-o stare de siguranţă absolută, iar viaţa în România se poate desfăşura normal, pentru că, până la urmă, acesta este scopul Ministerului Apărării - să vegheze ca viaţa românilor să se desfăşoare normal”.

Teritoriul României nu a fost lovit de drone ruse în atacul aerian din cursul nopţii asupra unui port ucrainean de pe malul celălalt al Dunării, a spus luni, la Berlin, și ministrul de Externe român, Luminiţa Odobescu, transmite Reuters.

„Evident, există un risc, întrucât ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de frontierele noastre”, a declarat Odobescu jurnaliştilor în marja unei vizite la Berlin.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a spus luni că ţara sa deţine probe fotografice ce arată că drone ruse au lovit teritoriul României în timpul unui atac cu drone asupra infrastructurii dintr-un port ucrainean de la Dunăre.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri