Ciolacu: Zelenski a fost de acord ca românii din Ucraina să beneficieze de aceleași drepturi pe care le au minoritățile din România

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat marți o vizită oficială în Ucraina.
Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat marți o vizită oficială în Ucraina. Foto: Profimedia Images

În acest moment, relațiile bilaterale dintre România și Ucraina au intrat într-o nouă etapă foarte avantajoasă celor două popoare, a declarat, joi, Marcel Ciolacu, după vizita efectuată în țara vecină. Liderul PSD a precizat că au existat discuții oficiale cu privire la drepturile minoritățile, iar președintele Ucrainean s-a arătat de acord ca legislația să fie modificată, astfel încât românii din Ucraina să beneficieze de aceleași drepturi pe care le au minoritățile din România.

"Mă bucură mult răspunsul președintelui Ucrainei, în ceea ce privește minoritățile și abordarea că în acest moment să lucrăm cu președintele Parlamentului să se modifice legislația pentru țările vecine, astfel încât abordarea să fie - chiar așa s-a exprimat - în oglindă, exact cum este legislația în ceea ce privește minoritățile din România, la fel să fie legislația și în ceea ce privește minoritățile din Ucraina. Toate drepturile pe care le au minoritățile din România să le aibă și românii din Ucraina. Și nu numai, că nu se poate face o diferență. Singurul lucru pe care l-a evidențiat președintele Ucrainei a fost să fie modificată această legislație în primul rând pentru tările vecine, referindu-se în special la România, Moldova și Polonia", a precizat Marcel Ciolacu. 

El a precizat că relațiile dintre România și Ucraina au intrat într-o nouă etapă. 

"În acest moment, relațiile bilaterale dintre România și Ucraina au intrat într-o nouă etapă, foarte avantajoasă celor două popoare. Din acest motiv a participat și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, la vizita efectuată la Kiev. Obligația oamenilor politici este de a gestiona acest lucru și de a deveni o abordare corectă ce se întâmplă acum între cele două țări", a mai spus președintele Camerei Deputaților. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri