Claudiu Manda: George Maior și Florian Coldea au fost interceptați

Data actualizării: Data publicării:
claudiu manda fb

Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a spus, după audierea lui Florian Coldea, că acesta a confirmat existenţa unui eveniment organizat de SRI cu prilejul Crăciunului, la care au participat, între alții, Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă. Potrivit lui Manda, Coldea a dezvăluit că el însuși și șeful SRI au fost ascultați în anumite situații.

Florian Coldea „a fost întrebat dacă are cunoştinţă de situația în care pe interceptări de securitate naţională s-a întâmplat ca domnul Maior sau domnul Coldea să fie ascultați şi a spus că da, pentru că persoane împotriva cărora se obținuseră astfel de mandate de securitate națională, care desigur erau la solicitarea serviciului și știau despre ele, dacă erau sunate de acele persoane considerau că nu ar trebui să nu răspundă pentru că atunci ar fi aprins un beculeț atunci când vorbeau despre acele persoane”, a spus Claudiu Manda.

Acesta a vorbit și despre un eveniment organizat de SRI la care au participat mai mulți politicieni.

A spus că a existat un astfel de eveniment în Ajunul Crăciunului. La acel eveniment au participat mai multe persoane. A fost întrebat câte, a spus că peste zece persoane, nu vrea să detalieze numele. A fost rugat doar să confirme unele persoanele despre care ştim în spaţiul public şi le-a confirmat. A spus că toate acele persoane erau beneficiari sau parteneri ai SRI. A fost un astfel de eveniment, nu s-a tăiat niciun porc. Printre aceste persoane erau domnul Ghiţă, domnul Dragnea, domnul Maior, domnul Coldea, parteneri externi şi domnul Ponta, dar nu mai ştiu dacă l-am întrebat, dar există afirmaţia domnului Maior despre acest eveniment”, a spus Claudiu Manda.

De asemenea, Manda a spus că fostul prim-adjunct al directorului SRI nu a vrut să confirme dacă şi Laura Codruţa Kovesi a fost la eveniment.

Audierea lui Florian Coldea în Comisia SRI a durat șapte ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri