Clotilde Armand va cere instanței rezilierea contractului cu Romprest, după o ședință cu scântei a Consiliului Local

Data actualizării: Data publicării:
gramada de gunoi lasata pe stradă
Criza gunoaielor: Clotilde Armand va cere instanței să rezilieze contractul Primăriei Sectorului 1 cu firma Romprest Foto: Agerpres

Edilul Clotilde Armand va cere miercuri în instanță rezilierea contractului dintre Primăria Sectorului 1 și firma de salubrizare Romprest, după ce primarul a primit mandat în acest sens de la Consiliul Local, însă la capătul unei ședințe lungi și tensionate.

 „Am reușit să fie votată împuternicirea, mandatarea mea, pentru a cere rezilierea contractului în instanță. N-am nimic împotriva firmei, dar ne-a lăsat sectorul în haos. Serviciul public este în colaps”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Primarul sectorului 1 a primit marți, după mai multe ore de negocieri, aprobarea consilierilor locali pentru anularea contractului cu firma Romprest în instanță. Proiectul a fost votat cu anumite condiții.

„Amendamentul principal este ca primarul să respecte condițiile contractuale și condițiile legale în încercarea de a analiza mai întâi dacă are sens rezilierea contractului și, după aceea, să acționeze în instanță. Această reziliere nu poate să fie unilaterală, trebuie să fie decisă în instanță. Primarul, care ne-a cerut și împuternicirea, este normal să suporte acest prejudiciu. În cazul în care este invers, și Romprestul are să dea bani Primăriei, desigur trebuie să se îndrepte Primăria împotriva Romprestului pentru a recupera sumele datorate”, a declarat Dinu Gheorghe, consilier local PNL.

Ședință tensionată la Consiliul Local Sector 1

Discuțiile au fost aprinse, iar multe dintre regulile unei astfel de întâlniri nu au fos respectate, motiv pentru care a fost schimbat și președintele de ședință.

Discuție între Ramona Porumb și avocata lui Clotilde Armand:

- Avocatul plătit de Primăria Sectorului 1 pornește un proces cu Romprest pe baza declarației unui consilier local? Vă rog să ne explicați de ce și de ce pe banii noștri.

- Nu am pornit acest proces pe baza declarației unui consilier local!

- Asta a declarat! (încep să se certe și să țipe)

- Nu am pornit acest proces pe baza declarației unui consilier local. Ne-a fost invocat la primul termen de judecată excepția lipsei reprezentantivității primarului și a lipsei calității de reprezentant a primarului, a spus avocata.

Ce i-a nemulțumit pe consilierii liberali

Un alt motiv pentru care consilierii locali au au avut reacții incisive în cadrul ședinței a fost faptul că primarul de sector nu a prezentat în format fizic contractul semnat pentru 3 zile și care presupune ridicarea a 100 de tone de deșeuri de pe spațiul verde al Sectorului 1.

Suma pe care Primăria s-a angajat să o achite pentru această cantitate de deșeuri este aproape 75 de mii de lei.

Discuție consilier PNL-Clotilde Armand:

- O să repet de 10 ori: Doamna primar, vă rugăm să ne puneți la dispoziție contractul acum!

- Domnule consilier, v-am învățat să căutați contractul în SEAP.

- Nu știu dacă dl. consilier a terminat.

- Atunci, dacă nu vreți să vorbesc, eu o să plec, e o plăcere să plec pentru că o să faceți acum logoreea pe care o faceți de obicei.

 

Cu toate că primarul de sector a precizat în mai multe rânduri că noul contract cu firma BRAI-CATA a fost semnat pentru câteva zile, documentul atestă o durată de prestare a serviciilor de curățenie stradală timp de o lună. Clotilde Armand a spus că va delega un nou operator de salubritate pentru 26 de zile și a promis cetățenilor din Sectorul 1 că primul lucru pe care îl va face este să meargă în instanță pentru desfacerea contractului cu vechea firmă de curățenie, Romprest.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri