Comentariu Business Club: Teodorovici, chiparosul şi beţia puterii

Data publicării:
teodorovici chiparos

Bugetul a fost votat de Parlament pe repede înainte. Nu e nicio surpriză. Ajunge iarăşi la preşedinte care în zece zile este obligat să-l promulge cu aceleaşi cifre. Impresionantă a fost viteza din comisiile reunite, acolo unde nu au fost mai fost nicio discuţie, niciun amendament. A fost însă un schimb de replici penibil pornit de cel care ocupă portofoliul finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici. Priviţi cum i se adresează senatorului Florin Cîţu!

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: Eşti frumos! Chiparosule!

Florin Cîţu, senator PNL: Nu aţi avut, domnule ministru, timp să faceţi nimic? Aţi văzut studiul, impactul pe ordonanţa 114? Nu puteau să îl facă cei care sunt plătiţi, trebuie să îl facă BNR? L-aţi ţinut la secret?

Eugen Teodorovici: Îţi dăm microfonul acasă dacă vrei!

Întrebat de jurnalişti despre apelativele folosite, Eugen Teodorovici a răspuns: „Am spus ceva urât? Frumosule, chiparosule? Ia vedeţi ce înseamnă chiparos!”

Florin Cîţu: Am avut un ministru al finanţelor publice care a venit nervos după ce a fost umilit de la şedinţe ECOFIN de la Bruxelles. Am venit iar cu declaraţie pe propria răspundere, dar domnia sa a început să facă mişto. Nu e obişnuit cu lucruri serioase”.

Teodorovici, către Cîţu: După ce că eşti urât, mai eşti şi prost!

"Pe unele înregistrări se aude continuarea lui Teodorovici la adresa lui Cîţu: „după ce că eşti urât, mai eşti şi prost!”

Acesta este ministrul de finanţe al acestei ţări. Funcţia care reprezintă o demnitate. Ce e demn într-o astfel de adresare? Într-o lume normală, pentru jumătate din ce a spus, ar fi trebuit să îşi dea demisia, şi se ducea cinci ani de zile pe coji de nuci, la mănăstire. În schimb Teodorovici ţine lecţii despre ce înseamnă chiparos. Ruşinos. E un comportament golănesc, o bădărănie de colţul străzii.

După întâmplarea de astăzi ne-am adus aminte de un moment ciudat de prin vara anului trecut, când înfuriat de un comentariu la o postarea de-a sa de pe Facebook, replica lui Teodorovici a fost: „Cred că ai tăi te-au făcut la nevoie și sigur le-a părut rău!”

După reacţia dură, Teodorovici a venit şi a spus că nu el a scris, nu el administrează acel cont şi probabil că i-a fost spart, iar totul este de fapt o denigrare a sa. Acum, ce o să mai găsească drept scuză? Că a vorbit altcineva cu gura lui?

Nu cu multă vreme în urmă, acelaşi ministru ameninţa pe faţă că taie finanţarea pentru TVR după o ştire considerată de el dezechilibrată. O fi beţia puterii? Dar şi din asta te trezeşti la un moment dat şi mahmureala e mai rea decât după alcool" - Comentariu Business Club

.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri