Comuna Berceni din județul Ilfov iese din carantină

Data actualizării: Data publicării:
filtru de politie in carantina
Foto: Poliția Română

Localitatea Berceni din județul Ilfov iese din carantină începând de joi seară, potrivit unui anunț al Prefecturii Ilfov. Rata de infectare a scăzut în comună la 4,77 la mie, de la 6,48, dar autoritățile precizează că este totuși un risc mare de infectare.

„În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Berceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, județul Ilfov, începând cu data de 07.01.2021, ora 22:00”, se arată în comunicatul Prefecturii Ilfov.

„Subliniem faptul că, deși rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la valoarea de 6.48/1000 la valoarea de 4.77/1000, rata de infectare se menține ridicată. Facem apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști!”, se mai arată în comunicat.

Comuna Berceni a intrat în carantină în 20 noiembrie. Măsura a fost prelungită de atunci de mai multe ori de către autorități.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri